Norges råeste veier

Foto: Jeep.no

Opplev norsk natur fra bilen.

Nå har den nye Jeep Compass kommet til Norge. I den anledning har vi tatt oss friheten med å utpeke landets råeste veier. Compass er nemlig en helt rå bil som ikke lar seg hindre av bratte bakker og ulendt terreng. Liker du også å ta deg svippturer utenfor de asfalterte veiene, er dette definitivt en bil du bør ta en titt på.

Les mer om Jeep Compass her

Uansett hvordan du velger å reise rundt i landet, byr Norge på uante muligheter. Og det er kanskje friheten til å bestemme sin egen kjørerute som gjør bilferie innenlands så populært.

Norges ville og vakre natur kan gjøre bilferien til en spennende opplevelse. Pakk sekken, plott inn en av disse fantastiske rutene på gps-en, og la deg begeistre av Norges råeste veier.

Her er noen av Norges råeste veiopplevelser:

Atlanterhavsveien

Foto: gettyimages
Foto: gettyimages


Den 8,3 kilometer lange Atlanterhavsveien fortjener absolutt ryktet som en av Norges råeste veier, eller som gutta i Fifth Gir kaller den; The Holy Grail of Roads. Veien snor seg over svaberg helt ute i havgapet, og har hele åtte bruer. Veien er en del av strekningen Åndalsnes - Molde -Kristiansund og er et yndet turmål for bilturister fra hele landet. Faktisk er Atlanterhavsveien Norges åttende mest besøkte naturbaserte turistattraksjon. Atlanterhavsveien er i tillegg kåret til Norges flotteste sykkelvei av ut.no og NRK.

Trollstigen

Foto: gettyimages
Foto: gettyimages


Stupbratt fjellandskap, skarpe svinger og ikke minst vakker utsikt er noen av ingrediensene som preger denne veien. Ikke bare byr Trollstigen på utsikt du ikke finner maken til andre steder, de sylskarpe svingene og den hårreisende høyden kan fort få blodet til å bruse litt ekstra dersom du våger å ta denne spenningsfylte veien. Trollstigen ligger ikke langt unna Atlanterhavsveien, så de to veiene kan gjerne kombineres for spenningssøkende bilturister.

Peer Gynt-veien

Foto: gettyimages
Foto: gettyimages


På grunn av sin helt spesielle plassering, blir denne strekningen regnet som en av de vakreste Norge har å tilby. Den 60 kilometer lange veien er selve hovedveien gjennom Gudbrandsdalen. Ikke bare er den uslåelig vakker å kjøre på, langs veien finnes det uante muligheter til å besøke selve Peer Gynts rike. Høyeste punkt på veien er Listulhøgda (1053 moh) med utsikt mot både Rondane og Jotunheimen.

Lofoten

Foto: gettyimages
Foto: gettyimages


Dette området er fullt av både store og små perler som gjør kjøreturen hit til en usedvanlig fin opplevelse. Opplev midtnattsol fra førersetet, ta turen innom de mange sandstrendene langs veien, og besøk fiskevær som kan gi deg et godt innblikk i den gjestfrie nordnorske kulturen. Det er veien mellom Evenes og Å som ofte blir anbefalt dersom du tar deg turen hit. Denne veien tar deg langs riksvei 83 til Harstad som ligger på Hinnøya. På denne strekningen finnes det også en del rasteplasser og avstikkere dersom du har lyst til å komme deg unna hovedveien.

Mer om Jeep Compass

Planlegger du den store norgesferien? Eller er du bare generelt glad i norske naturopplevelser? Da bør du ta en titt på nye Jeep Compass.

Foto: Jeep.no
Foto: Jeep.no

Dette er en bil som er kjent for sin gode fremkommelighet uansett terreng. Bilprodusenten tilbyr deg en moderne bil, med det nyeste innen sikkerhet og teknologiske funksjoner, men er samtidig trofast mot den klassiske jeepen. Jeeps 76 år lange tradisjoner ligger i bunn, og av utseende kan nye Jeep Compass se ut som en mindre versjon av Jeep Grand Cherokee. Som andre jeeper har altså også denne de beste forutsetningene for å komme seg frem både i asfaltjungelen og villmarken, og det uten at det går på bekostning av komfort, sikkerhet og design.

God på isete veier

Nye Jeep Compass er en meget kraftfull og anvendelig SUV i mediumsegmentet. Den gir deg muligheten til å utforske de mer uberørte delene av naturen, og det vil verken by på problemer å kjøre den bratte fjellveien opp til hytta eller den hullete skogsveien inn til fisketjernet. Du kommer deg trygt og godt frem, og det uansett vær. Nye Jeep Compass har nemlig ypperlig manøvreringsevne enten du kjører på gjørme, sand eller islagte, norske vinterveier, noe som gir en trygghet for deg når du legger ut på tur. Med denne nykommeren er drømmene dine innen rekkevidde, og reiseplanene trenger ikke lenger å begrenses av vei- og kjøreforhold.

Uansett hvilken retning du velger å kjøre, bringer nye Jeep Compass deg hele veien frem.

Les mer om Jeep Compass

To versjoner i Norge

De første bilene som skal selges i Norge er såkalt Lauch Edition. Disse kommer med samme utstyr som andre Jeep Compass Limited, men har i tillegg en del ekstrautstyr som blant annet 18 tommers aluminiumsfelger, 230 V strømuttak i baksetet, LED DRL signaturlys, elektrisk bakluke, adaptiv cruisekontroll og automatisk fjernlysassistanse, som også kommer godt med på øde veier i den mørke årstiden. Det vil være mulig å velge mellom to liters dieselmotor på 170 hk og 1,4 liters bensinmotor på 170 hk.

Både bensin- og dieselversjonen leveres med automatgir. 4x4 er standard på nye Jeep Compass i Norge, og også Limited-versjonen vil imponere deg med sin evne til å ta deg frem under vanskelige forhold.

Les mer om nye Jeep Compass, utstyr og spesifikasjoner her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.