Hagetips: Hvordan gjøre hagen klar for våren

Det er aldri for sent å få grønne fingre, og med riktig redskap og litt tålmodighet kan alle få en blomstrende hage som imponerer. Her er tipsene du trenger for å komme i gang.

Artikkelen inneholder annonselenker

Har du en hage som ligger brakk og bare venter på litt omsorg? Begynn i det små og bli kjent med vekster og jord, før du legger en plan for hagesesongen.

Grovarbeid: Klargjør jorda med spade og grep

Enten du planlegger et blomsterbed eller en grønnsakshage, må du ta utgangspunkt i kvaliteten på jorda i hagen din. Er det næringsrik leirjord, eller kanskje mye sand? Du kan forbedre jorden ved å tilsette plantejord eller gjødsel. Bruk en spiss spade for å grave opp bedet.

Gardena ErgoLine Spiss er velegnet til bruk i tung og vanskelig jord. Håndtaket er ergonomisk utformet og kan holdes med begge hender. Den ekstra brede fotstøtten lar deg skyve spaden kraftig ned i bakken og reduserer risikoen for skader.

For å blande og lufte jorden bruker du et grep, slik som denne jordlufteren fra Bahco. Den har myk gripeflate og stort fotsteg slik at jobben blir enklere og mindre slitsom.

product image

Anbefalt produkt

Bahco Jordlufter

Jordlufter med stort T-håndtak med myk gripeflate.
Kjøp her670 krStaypro

Tid for å plante

Godt redskap er viktig når du skal gjøre hagen vårklar. Staypro har et stort utvalg hageredskap fra ulike merkevarer. Klikk på bildet for å se utvalget. Foto: Staypro
Godt redskap er viktig når du skal gjøre hagen vårklar. Staypro har et stort utvalg hageredskap fra ulike merkevarer. Klikk på bildet for å se utvalget. Foto: Staypro

Hva ønsker du å fylle bedet ditt med? Sommerblomster, stauder eller kanskje grønnsaker du kan høste og spise? Lag en plan for hagen din før du handler inn.

Til selve utplantingen trenger du en liten spade, slik som denne plantespaden fra Bahco. Den kan brukes til planting og omplanting i blomsterkasser, urtepotter og blomsterbed.

product image

Anbefalt produkt

Bahco Plantespade

Egnet for steinhager, balkonger, krukker og opphøyde blomsterbed.
Kjøp her136,25 krStaypro

Det kan også være praktisk med en blomsterhakke , som lar deg smuldre opp og forbedre konsistensen på jorden i bedet eller blomsterkassen før du planter. Blomsterhakken fra Gardena er en del av Gardena Combisystem, som betyr at du kan feste på et forlengerskaft for å slippe å bøye deg når du arbeider i bedet.

product image

Anbefalt produkt

Kultivator Gardena Combisystem

Et optimalt verktøy til smuldring av jord i bed og blomsterkasser.
Kjøp her412 krGarden Store