Oppskrift: Grillet flintstek med spicy coleslaw
Få en ekstra smakfull opplevelse neste gang du skal grille flintstek.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Perfekt grillet flintstek smaker ganske enkelt helt fortreffelig. Hvis du i tillegg serverer det sammen med spicy coleslaw med ananas og vårløk så blir det en smaksopplevelse av de sjeldne.
Et viktig tips når du skal grille flintstek, er å snitte i svorsiden. Dermed unngår du at de begynner krølle seg mens de godgjøres på grillen.
Ingredienser til grillet flintstek med spicy coleslaw
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 2 flintstek
- 3 teskje salt
- 2 teskje kvernet pepper
- 2 spiseskjeer olje til pensling
Spicy coleslaw:
- 1 spisskål
- 0,5 frisk ananas
- 2 vårløk
- 2 desiliter rømme
- 2 spiseskjeer majones
- 1 spiseskje chilipasta (sambal oelek)
- saft av 0,25 stk sitron
- 2 spiseskjeer finhakket bladpersille
- 0,25 teskje salt
Slik går du frem
Snitt spisskål i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Skjær ananas i små terninger og finsnitt vårløk. Bland sammen en dressing av rømme, majones, sambal oelek, sitronsaft og bladpersille i en middels stor bolle. Smak til med salt og kvernet pepper. Vend kål, ananas og vårløk i dressingen.
Tørk av flintstekene med litt kjøkkenpapir.
Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintstekene, slik at de ikke krøller seg under grilling.
Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.
Mange liker å krydre flintstekene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper. Har du en ferdig marinert flintstek, trenger du som oftest ikke å ha på ytterligere med krydder.
Grill flintstekene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle eventuelt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.
GRILLEKSPERTEN ANBEFALER