Aldri mer smak av tran
Synes du fiskeolje smaker vondt? Da bør du tygge Omega-3, ikke drikke!
Denne saken er betalt av Lectinect
Omega-3-fettsyrer er avgjørende for at hjerne og hjerte skal fungere best mulig. Tradisjonelt har man måttet innta fet fisk minst to ganger i uken, eller ta tilskudd i form av kapsler fra fiskeolje, for å oppnå anbefalt nivå av Omega-3 i kroppen. Nå kan imidlertid du som forbruker gå rett til kilden for Omega-3, uten å gå omveien om fiskeolje.
Alger – den mest fordelaktige kilden til omega-3
Omega-3 fra algeolje er fordelaktig for alle som opplever ubehag ved fiske- eller krillolje, er bekymret for innholdet av giftstoffer og tungmetaller i fisk, eller ønsker et rent vegetarisk kosthold. Og siden algeolje er plantebasert unngår du også den ubehagelige fiske- og transmaken.
- Algeolje har generelt sett høyere nivåer av DHA enn krill- eller fiskeolje, som vanligvis har EPA som den dominerende Omega-3 fettsyren, sier Brent MacDonald, Global Business Developer ved DSM i USA.
Alger som geléputer
Kvier du deg for å ta tradisjonelle Omega-3- kapsler eller flytende fiskeolje på grunn av ubehagelige oppgulp med transmak? Da kan du glede deg over at opptaket av Omega-3 er inntil 44 prosent høyere ved bruk av geléputer, som verken smaker eller lukter vondt. Den kliniske studien er gjennomført av forskere ved NTNU.
- I disse tyggbare administrasjonsformene foreligger oljen som mikroskopiske dråper «fanget» i et gelatinnettverk. Denne «arrestasjonen» av oljedråpene forhindrer at de går sammen til én stor dråpe, som det gjør i en klassisk gelatinkapsel eller ved inntak av en skje tran, forteller Kurt Ingar Draget, professor ved NTNUs institutt for bioteknologi.
Og på den måten unngår du altså ubehagelige oppstøt.
- Smådråpene holder seg stabile i magevæsken og vil ikke søke sammen når gelatinen smelter i magen. Det gir en ekstra fordel ved at man ikke opplever «gulping» (refluks) av fiskeoljen etter inntak, fortsetter professor Draget.
Bedre hjertehelse
Basert på grundig vitenskapelig dokumentasjon gikk EU s Mattilsyn (EFSA) i 2013 god for forskningsfunn innen hjerte- og karhelse. Derfor står det nå i EUs lovbøker at DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon, under forutsetning av et samlet daglig inntak på 250 milligram (mg). Globalt er det publisert over 30.000 studier som viser helsefordelene ved et kosthold rikt på omega 3-fettsyrene DHA og EPA.
Les mer om nyheten Lectinect Hjertehelse
De tre Omega-3 fettsyrene er:
DHA – som er gunstig for hjernen, hjertet og øynene
EPA – som er gunstig for hjertet
ALA –som omsettes til DHA og EPA i kroppen
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en
provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.