Slik tar du vare på snittblomstene

<p>Få fargene og naturen inn nå på høsten med krysantemum. Det er akkurat nå på høsten det er størst utvalg av disse blomstene. Foto: Interflora</p>
Få fargene og naturen inn nå på høsten med krysantemum. Det er akkurat nå på høsten det er størst utvalg av disse blomstene. Foto: Interflora

Det er få ting som topper følelsen av helg enn en bukett nydelige blomster. Vi gir deg rådene som får dem til å vare.

Artikkelen inneholder annonselenker.

La helgeroen senke seg med velduftene, vakre blomster på bordet. Fredagsbuketten er for mange en kjærkommen tradisjon. Og om du ikke har hatt for vane å kjøpe inn blomster til helgen, er det kanskje verdt å prøve! Det er ingenting i veien for å kjøpe blomster til seg selv, eller gi en bukett i gave til noen «helt ut av det blå». Små gleder i hverdagen betyr så mye.

Sesongens kvalitetsblomster bestiller du her.

Husk at du enten kan få levert dem på døren, eller plukke dem opp hos nærmeste forhandler etter å ha bestilt på nett.

Krysantemum er å få kjøpt hele året. Men det er nå på høsten utvalget er størst. Foto: Interflora
Krysantemum er å få kjøpt hele året. Men det er nå på høsten utvalget er størst. Foto: Interflora

Sjekk det store utvalget med høstblomster hos Interflora denne uken.

Med noen enkle stelletips for blomstene, varer dessuten buketten helt til neste helg - minst!

Slik snitter du blomstene

Generelt skal de fleste blomster snittes på skrå. Det gjør man for at blomsten skal få stor nok flate til å suge opp vann på. Unntaket er løkblomster, som tulipaner og hyasinter. Disse trekker vann gjennom hele stilken og trenger mindre vann. Snitt disse rett over. Bruk alltid en god og skarp kniv. Saks gjør mer skade enn gagn, fordi sugerørene klemmes flate og vannopptaket blokkeres.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Her viser vi deg hvordan du bør snitte roser

Unngå bakterier

Vase fra Wik og Walsøe i glass.
Vase fra Wik og Walsøe i glass.

Bruk alltid en ren vase for å unngå skadelige bakterier. Vask gjerne vasen med litt klor før du bruker den. Bruk også holdbarhetsmiddelet som følger med blomstene. Husk samtidig å fjerne blader og torner på rosene som ellers ville kommet i kontakt med vannet.

Har du vase som passer til blomstene? Ulike vaser gir ulike utrykk til blomstene. Her finner du et stort utvalg flotte vaser fra kjente merkevarer.

Kaldt eller varmt vann?

Generelt kan roser og andre snittblomster med hardere stilker settes i varmt vann fra springen. Det er enklere for blomsten å trekke opp varmt vann. Løkblomster som tulipaner skal helst ikke få for mye vann ettersom de trekker vann gjennom hele stilken. Får de mye vann, vil stilken vokse fort og blomstene ferdigblomstre raskere. Bruk derfor iskaldt og lite vann i vasen. Husk bare å etterfylle vann ofte.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Har tulipanene fått for lite vann og henger med hodet? Prøv dette trikset før du kaster dem

Sett blomstene kjølig på natten

De fleste blomster får lengre holdbarhetstid om de får stå kjølig. Så dersom du har et kjølig rom så bør du sette blomstene dine der om natten. Unntaket er tropiske blomster som orkideer og flamingoblomster.

Arranger blomstene selv

Om du ikke bestiller en ferdig arrangert bukett, er det enkle tips du kan følge for å få blomstene til å stå pent i vasen og som du kan se i videoen under.

VIDEO: Disse tipsene kan brukes på alle typer blomster

Kjøp blomster til helgen her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.