Inspirasjon til soverommet: Hvordan få hotellfølelsen hjemme

Vil du få følelsen av luksus hjemme på ditt eget soverom? Med enkle grep som myke tepper, dempet belysning og lune farger, får du stilen du er ute etter på 1-2-3. 

Artikkelen inneholder annonselenker.

Den såkalte «hotellstilen» har vært i trendbildet i noen år nå og ser ikke ut til å forsvinne med det første. For vi nordmenn ser ut til å like den litt eksklusive stilen og henter mer enn gjerne inspirasjon fra hoteller som The Thief , Clarion Hotel The Hub eller Amerikalinjen. Men vil du skape hotellfølelsen hjemme, er det særlig fem ting du bør tenke på. Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei!

Bestill overnatting og hent inspirasjon fra en rekke ulike hoteller her.

Myke tepper

Hva er vel mer behagelig enn å sette beina ned på et mykt og godt teppe i det du går ut av senga om morgenen, særlig om du har det gulvkaldt. Tepper demper dessuten akustikken, er lydisolerende og gir rommet et eksklusivt preg. Tepper av viskose er ekstra myke og egner seg godt til soverom.

Du får kjøpt en rekke fine tepper hos Jotex her.

Sengegavl

En sengegavl er definitivt prikken over i-en på soverommet. Ikke bare er det godt å lene ryggen inntil en sengegavl i stedet for en kald vegg når du skal lese en god bok, det er også med på å gi ekte hotellfølelse. Det finnes en rekke ulike størrelser, stoffer, farger og varianter å velge mellom.

En lekker sengegavl hører med om du ønsker hotellstil på soverommet. Denne sengegavlen er fra Jotex.no. Foto: Jotex
En lekker sengegavl hører med om du ønsker hotellstil på soverommet. Denne sengegavlen er fra Jotex.no. Foto: Jotex

Kjøp en lekker sengegavl her.

Les mer og hent inspirasjon til soverommet her.

Molly vegglampe fra Ellos gir soverommet et eksklusivt preg. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Ellos
Molly vegglampe fra Ellos gir soverommet et eksklusivt preg. Klikk på bildet for å gå til produktet. Foto: Ellos

Fine lamper

Riktig og god belysning på soverommet er viktig og en lekker lampe kan fremstå som et smykke i rommet. Plasser en lampe på hver side av sengen, enten hengende ut fra veggen eller stående på nattbordet. Og husk å velge en lampe med en LED-pære som kan dimmes. En LED-pære er dessuten strømbesparende og mindre brannfarlig.

Ellos.no har flere enn 4000 lamper å velge mellom og du finner de her.

Puter, pledd og sengeteppe

Re opp sengen med store hotellputer og et mykt sengeteppe. Dette sengeteppet i bomull er fra Ellos.no. Foto: Ellos
Re opp sengen med store hotellputer og et mykt sengeteppe. Dette sengeteppet i bomull er fra Ellos.no. Foto: Ellos

En oppredd seng ser unektelig mer delikat ut, særlig om du rer opp med lekre puter og pledd, og et mykt sengeteppe. Plasser hotellputer, som er ekstra store i størrelsen, bakerst og bygg på med mindre puter utover sengen.

Miks gjerne flere ulike farger og mønstre sammen. Legg et pent sengeteppe over sengen, og voila! Du har en pent oppredd hotellseng!

Kjøp sengetepper og puter her.

Tapet

En mønstret tapet kan gi soverommet en helt ny atmosfære. Mayfair tapet fra Ellos har et vakkert limtrykt mønster med en myk form. Foto: Ellos
En mønstret tapet kan gi soverommet en helt ny atmosfære. Mayfair tapet fra Ellos har et vakkert limtrykt mønster med en myk form. Foto: Ellos

En lekker tapet kan løfte ethvert soverom. Og du trenger ikke tapetsere hele rommet, én tapetsert vegg er ofte nok. Velg en tapet som gjenspeiler din personlighet for ekstra særpreg og sørg for å investere i en tapet av god kvalitet som du kan ha glede av lenge.

Her kan du kjøpe en rekke fine tapeter.

Mykt og behagelig sengetøy

Å sove i et mykt og godt sengetøy gir det beste grunnlaget for en god natts søvn. Sengetøy av krepp er svalt å sove i om sommeren, lin er slitesterkt, mens økologisk bomull og sateng kjennes godt mot huden. Ikke bare gir nytt sengetøy deg en god følelse, det er også med på å fornye rommet og det ser delikat ut. Et tips er å velge ulike farger eller mønster på dynetrekk og putevar, for et mer spennende uttrykk.

Kjøp nytt og lekkert sengetøy her.

Hvitt sengetøy er lekkert og delikat. Her ser du sengesettet Juliette i økologisk bomull fra Ellos.no. Foto: Ellos
Hvitt sengetøy er lekkert og delikat. Her ser du sengesettet Juliette i økologisk bomull fra Ellos.no. Foto: Ellos

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.