Gassgrill, kullgrill, elektrisk eller pellets: Hvilken grill skal jeg velge?

Genesis II E-310 GBS Gassgrill er en stor, solid gassgrill med fantastiske grillfunksjoner til deg og din familie.
Genesis II E-310 GBS Gassgrill er en stor, solid gassgrill med fantastiske grillfunksjoner til deg og din familie. Foto: Weber

Grilleksperten har ett enkelt råd til deg som skal kjøpe din første grill: – Vær i forkant!

Artikkelen inneholder annonselenker.

Grilling er en livsstil og for mange er et grillkjøp en investering i noe man skal ha lenge. På et tidspunkt er det nesten som om den nærmest blir som en forlenget del familien. Ikke sjelden kan grillen gå i arv fra foreldre til barn, eller den flyttes ut på hytta når det blir tid for å kjøpe en ny.

Anders Jensen er Grilling Experience Manager Hub North i Weber som har et stort sortiment av kullgrill , gassgrill , pelletsgrill og elektrisk grill i tillegg til bærbar grill – for å nevne noe. Han beskriver førstegangskjøpet som svært essensielt for hvordan forholdet til grilling utvikler seg videre.

– Du skal ha tillit til selve produktet. Med andre ord skal du føle deg trygg på at grillen er noe du både kan håndtere og bruke aktivt, understreker han.

GRILLEKSPERTEN ANBEFALER

Førsteklasses griller for enhver grillmester

På spørsmål om hvilken klassisk felle førstegangskjøpere risikerer å tråkke i, svarer Jensen at mange kjøper grill for sent.

– Mange førstegangskjøpere går til innkjøp av grill midt i sesongen fremfor i forkant av sesongstart. Hovedsesongen for grilling starter i april. Ved å være sent ute med kjøp av ny grill, så kommer du for sent i gang innen sesongen er på sitt høyeste. Dersom du kjøper i april, så vil du kunne være klar til å grille når forholdene er der.

(Saken fortsetter under)

Elektriske Q kommer i forskjellige størrelser, hver er liten nok til å passe de fleste grillområder og stor nok til å grille et helt måltid. Foto: Weber
Elektriske Q kommer i forskjellige størrelser, hver er liten nok til å passe de fleste grillområder og stor nok til å grille et helt måltid. Foto: Weber