Meny
stemmer
Nå er det opp til Kongressen
Den viktigste årsak til at Trump slapp tiltale om straffbare handlinger, synes å være at hans egne ansatte i Det hvite hus reddet ham ved å nekte å utføre hans ordrer, skriver Audun Tjomsland
Mosambik: Nødhjelp er kun nest best
Ødeleggelsene som syklonen Idai har forårsaket, og den effektive nødhjelpresponsen i etterkant, viser både styrken og svakheten i nødhjelp, skriver Thomas A. Syvertsen i Røde Kors.
Er det for mykje press på VGS-elevar?
«Det blir forventa at vi er meir strukturerte og vaksne enn lærarane sjølve er til tider, og dette er nok med på å gjere at fleire og fleire ungdomar slit med depressive symptom», skriv 18-år gamle Linn Isabel Eielsen.
– Nei, Trump. USA er ikke fullt!
I USA er forberedelsene til valgkampen i 2020 så vidt begynt. President Donald Trump ønsker gjenvalg og har satset på et kjent vinnerkort i sin konservative velgerbase: Motstand mot innvandring, forteller vår kommentator Audun Tjomsland.
Kampen mot terror rammer ofre for terror
Antiterrorlovgivning kan gjøre det ulovlig for humanitære organisasjoner å gi hjelp til sivilbefolkningen i enkelte konfliktområder. Det fører til at ofre for terror rammes for andre gang, skriver Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen.
Framgang i finansforvaltning gir mindre korrupsjon, mer skatt og bedre tjenester
Forvaltningen av offentlige penger har blitt bedre i mange land, særlig i Afrika sør for Sahara. Dette øker mulighetene for å mobilisere ressurser til fattigdoms­bekjempelse, skriver Håkon Mundal, seniorrådgiver i Norad.
Dersom identitetspolitikk er av det gode, hvordan passer hvit nasjonalisme inn i begrepet?
Begrepet ble tidligere brukt i kampen mot undertrykkelse. Etter massakren i Christchurch kan man ikke lenger gjøre det
Mays skytteldiplomati redder britene igjen
Tar aldri Theresa Mays febrilske kamp for å finne veien ut av EU slutt? Britene er ennå formelt med i EU, men sannelig har May forsøkt å få dem ut på en hederlig måte, mener vår kommentator Audun Tjomsland.
Seks dilemma i utviklingspolitikken
Det er behov for ny debatt om venstresidas bistands- og utviklingspolitikk.
Skyld, skam og krenkelse i abortnemnda
Gravide kvinner som får diagnostisert en alvorlig misdannelse ved screening-undersøkelsen etter 18 uker kommer overraskende og uønsket i situasjonen som abortsøkende. Møtet med nemnda er en hard påkjenning.