Meny
stemmer
Klarer norsk bistand å takle morgendagens utfordringer?
Etter snart 60 år med norsk bistand: Hva har vi lært? Hva har virket eller ikke virket, og hva vet vi om hvorfor? Og er dagens bistandsforvaltning i god nok befatning til å takle morgendagens utfordringer?
Sirkulær resirkulering av kunnskapsløshet eller gjenvinning av fagkompetanse?
Sirkulær økonomi er ikke noe nytt, bare et fancy ord for gjenbruk.
Vi må trappe opp innsatsen mot jodmangel hos unge kvinner
Norske kvinner får i seg for lite jod, og det kan få konsekvenser for barna våre. Norge må trappe opp innsatsen mot jodmangel, skriver Hanne Refsholt, konsernsjef i Tine.
Den ynkelige stormakten
USA godtar nå de mest grufulle handlinger fra despoter, så lenge de betaler for seg.
Trump med russisk fokus på stormaktsmøte
Det er stor spenning rundt president Donald Trumps besøk til det viktige forumet av lederne av de 20 største og mektigste land i verden (G-20) som møtes i Argentina i helgen.
Bak handelskonflikten: Kinas sårbare vekstmodell
Kina har gjort store framskritt for å redusere ekstrem fattigdom. Landets vekstmodell har vært holdt fram som en modell for andre utviklingsland. Men Kinas modell er basert på store ulikheter og er sårbar for USAs nye press i handelspolitikken.
Moralsk svindel?
Økonomer, jurister og bankfolk som svindler oss for milliarder av skattekroner, mener oppsiktsvekkende nok at de handler moralsk riktig.
Flyktninger i ingenmannsland
Migrantene fra Mellom-Amerika på vei nordover møtte tåregass og ubønnhørlige grensevakter der de trodde de skulle slippe inn i USA. I den meksikanske byen Tijuana møtte de Trumps valgløfte i praksis: Den stengte grenses politikk, mener vår kommentator Audun Tjomsland.
Er privatlivet over når livet tar slutt?
Fred over minnet. Hva betyr egentlig disse ordene? Betyr det at vi bare skal snakke pent om de som har gått bort? Eller er privatlivet over når livet tar slutt?
Skal strømkundene sponse kryptovaluta-graving?
Det er noen problematiske sider ved en «valuta» som prinsipielt sett undergraver det som har vært en av statenes hovedoppgaver i hundrevis av år, skriver Espen Barth Eide.