Europeiske flyselskaper kutter prisene for å lokke kundene tilbake

Et Lufthansa-fly lander på flyplassen i Frankfurt i midten av september. Flytrafikken i Europa er kraftig rammet av koronaviruset. Foto: Michael Probst/AP/NTB.
Et Lufthansa-fly lander på flyplassen i Frankfurt i midten av september. Flytrafikken i Europa er kraftig rammet av koronaviruset. Foto: Michael Probst/AP/NTB. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utviklingen i flytrafikken er verre enn fryktet, mener Eurocontrol. Halvparten av trafikken fra i fjor er borte, og nå kutter flere selskap prisene kraftig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge ForwardKeys, et selskap som analyserer reiselivsmarkedet, er prisen på enkelte flyruter i Europa nå kuttet med en tredel i forhold til hvor mye det kostet i fjor.

Prisen på reiser fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland til Sør-Europa var i august 15 prosent lavere enn i samme måned i 2019.

De mener dette gjøres i et forsøk på å lokke passasjerene tilbake, men tallene viser at det foreløpig ikke lykkes.

Eurocontrol, som koordinerer flytrafikken i Europa, opplyser at det er 54 prosent færre flyreiser enn i fjor høst. Situasjonen er verre enn det de fryktet da pandemien slo til i vår.

Da mente Eurocontrol at flytrafikken ville være 30 prosent lavere i oktober enn i samme måned i fjor. Nå spår de at tallet derimot vil være 57 prosent lavere.

– Vi må lokke passasjerene tilbake på en måte, og pris er en faktor, sier Reginald Otten, daglig leder i det franske lavprisselskapet EasyJet.