Nå er det priskrig på reiser

Foto: Colourbox

Planlegger du en storbyferie i år? Da bør du bestille nå. Nok en gang kjører de største flyselskapene store nyttårskampanjer med sterkt rabatterte priser – og hos Apollo finner du alle tilbudene samlet på ett sted.

I kommersielt samarbeid med Apollo

Nyttårssalg er mye mer enn bare klær og hvitevarer. Når både Norwegian, SAS, Qatar og Emirates lanserer kampanjer samtidig dumpes prisene på flyreiser til både storbyer og strender verden over.

Tradisjonen tro vil flere flyselskap snart følge etter, og da kan det være vanskelig å finne frem til de beste tilbudene. Derfor har Apollo samlet alle på ett sted, så du skal kunne finne din drømmeferie enklere.

- At flyselskapene kjører kampanjer samtidig er jo gull for alle reiseglade, for da presses prisene ytterligere ned. Nå kan du for eksempel få en helgetur til byer som London, Krakow og Riga til i overkant av tusenlappen. - det er jo et kjempekupp, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

Foto: Colorbox

Hos reisearrangøren er det nå Barcelona som troner topplisten, tett etterfulgt av Roma , Praha , London og Paris. De kjente storbyene ser aldri ut til å gå ut på dato, men Rivera påpeker at de rimelige kampanjeprisene også gjør oss mer villige til å utforske nye steder.

- Hos oss er for eksempel Gdansk med på topp 10 listen. Hvem skulle tro at en historisk havneby nord i Polen ville være mer populær enn anerkjente Budapest, smiler hun.

Finn den riktige byen for deg

Salg på reiser er ikke bare-bare for kundene. Med et hav av byer og destinasjoner å velge mellom er det ikke alltid like lett å bestemme seg for hvor man skal dra. Det er tross alt snakk om en ferie, ikke et par sko.

Her er derfor noen reisetips, til fem av Apollos mest populære storbyer:

Barcelona – for drømmefangeren

Innsvøpt i farger og kultur, omringet av spisesteder og barer, butikker, strender og et yrende folkeliv er det ikke rart at vi elsker Barcelona . Den livlige spanske byen byr på noe for alle: fra de single og håpefulle til etablerte barnefamilier, sportsentusiaster og historikere. Her får du også kombinert det beste av en storbyferie med sol og bad på herlige strender – men sørg da for å reise nærmere våren!

Foto: Colourbox

Roma – for livsnyteren

Foto: Colourbox

Roma er karismaens hovedstad. Her venter magi bak ethvert gatehjørne i form av pizza, historiske mesterverk, spektakulære severdigheter og Vespaer.
Som kallenavnet tilsier går den evige stad aldri av moten, men i år fører virkelig alle veier til Roma: Paven erklærte nemlig 2016 «The year of Mercy»: Restaureringen av mektige Colosseum ble endelig avduket, Trevifontenen har også fått en oppløftning – og om ikke det skulle være nok er det snart vår i byen – og hvor er det bedre å være våryr, enn i Europas mest romantiske by?

Praha – for romantikeren og øl-elskere

Praha er lik Paris når det kommer til skjønnhet og regnes ikke som kjærlighetens by uten grunn. Her går historien tilbake et årtusen og bare arkitekturen er i seg selv verdt et besøk. I tillegg fråtser du i kulinariske opplevelser både i form av mat og drikke – og ølen? Ølen her er kanskje den beste i Europa. Unn deg en magisk reise tilbake i tid – denne byen fortjener virkelig et besøk.

Foto: Colourbox

Krakow – for historikeren

At mange velger å reise til Krakow på en langweekend, er lett å forstå. Til denne storslåtte byen kan du fly enkelt og rimelig, og byen bugner over av prisgunstige hoteller og restauranter. Den flotte gamlebyen, og nærheten til to andre UNESCO Verdensarvsteder, er bare noen av tingene som er med på å gjøre byen til et attraktivt reisemål, og en av landets største turistbyer.

Foto: Colourbox

Budapest – for skjønnhet og velvære

Budapest er spa-byen framfor noen. Her finnes ikke mindre enn 100 varme kilder, en rekke flotte spahoteller, badehus og tyrkiske bad – termalbadet på Hotel Gellért og det store Széchenyi-badet er blant de mest kjente. Vil man ha en skikkelig spa-helg er Budapest et utmerket valg; men den vakre byen byr også på mye mer. Unn deg en reise til en av Europas vakreste byer, enten med venninnegjengen eller kjæresten.

Foto: Colorbox

Se tilbudene hos Apollo her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.