Meny

Nå kan du reise førsteklasse helt hjemmefra

REIS FØRSTEKLASSE HELT HJEMMEFRA: Velkommen til førsteklasse på Emirates. (Foto: PER ERVLAND)
Emirates startet i dag flyvninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og tilbyr førsteklasse allerede fra OSL, som eneste flyselskap.

Førsteklasse er ikke hverdagskost fra norske flyplasser. Businessklasse er det mest ekstravagante du inntil nå har kunnet flotte deg med fra norske lufthavner.

Men nå kan du altså reise førsteklasse - og det helt hjemmefra.  

For med i førsteklassebilletten inngår også en henteservive med limousin.

Bor du innenfor en radius på 60 kilometer fra Norges hovedflyplass, kan du bli plukket opp hjemme av en litt bedre drosjetjeneste enn en vanlig taxi - med sjåfør i dress og slips.

Vi har fått en prøvesmak på det hele. Dette kan du se i bildene nedenfor. Vi vil også så snart som mulig oppdatere med en video som virkelig kan gi deg en prøvesmak på hvordan det kan være å reise på første klasse.

Boeing 777

Emirates nye rute går fra Oslo til Dubai, og skal betjenes av en Boeing 777-300 ER. Med Dubai som mellomlanding, kan du komme deg videre til veldig mange andre steder i verden, blant annet 49 destinasjoner i Østen.

Derfra kan du også komme deg over på et av selskapets flaggskip: Airbus A380, hvor du virkelig kan leve ut luksusdrømmen i lufta. Mens luksusen i Boeing 777-300ER «begrenser seg til »komfortable avlukker - eller suiter - med skyvedører, får du i tillegg tilgang på spa, dusj og mingleområder ombord A380.

Les også: Vi har testet Boeings førsteklasseseter

Klikk for å se stort bilde

Se alle 11 bildene

Men førsteklasse koster ...

Som du kan se av bildene og videoen, er det mye som inngår i førsteklasseopplevelsen: Du kan bli fraktet til og fra flyplassene av limousinservice, du får benytte deg av fasttrack på flyplassene, du får tilgang til loungene og du får tilgang til en mer omfattende meny.

Og selvsagt får du bedre plass: Du kan se dette mer inngående av bildene og videoen, men det dreier seg altså om store, komfortable seter du selvsagt kan legge helt ned. Det er underholdningssystemer, det er sminkebord, og du får din helt egen minibar. Det beste må vel imidlertid være skyvedørene. Du kan nemlig stenge igjen ditt eget avlukke - og virkelig få ro for oimverdenen.

Men smaker det, så koster det også. For mens du kan fly tur-retur Oslo-Dubai på økonomiklasse hos Emirates for 3.597 kroner, koster den samme turen deg 30.928 kroner på førsteklasse.

Dette er priser i oktober. Til sammenligning koster businessklasse 13.903 kroner, og er du ikke veldig storforlangende, vil nok det holde for de fleste. Også her får du nemlig seter du kan legge helt ned som en seng, og rikelig med plass og underholdning.

Men er dette noe for Ola Nordmann?

Da Dinside var på Oslo Lufthavn og overvar åpningen av den nye ruten og fikk se på luksusen om bord, var det mange som stilte spørsmål til hvorvidt førsteklasse ernoe som nordmenn vil kjøpe.

- Det er første gang vi har dette tilbudet her i Norge, så dette er helt nytt for oss, men vi skal prøve å bli vant til det, sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor.

- Det skal bli spennende å se hvordan dette blir mottatt hos nordmenn, men jeg håper noen får mulighet til å prøve det, fortsetter han.

- Det er ingen fare, du blir avhengig av det, ler administrerende visepresident Thierry Antinori i Emirates, og fortsetter med å si at de skal gjøre sitt for å gjøre dette til et attraktivt tilbud. Om bord i flyet som vil gå fra OSL er det åtte førsteklasseplasser, 42 businessklasseplasser og 310 økonomiklasseseter.

- Stor interesse

 (Foto: PER ERVLAND) (Foto: PER ERVLAND)

- Det er rimelig ambisiøst å komme med et slikt produkt som vi kommer med, men vi ser at det har veldig stor interesse fra markedet. Hvis vi ser isolert på kabinfaktor i de forskjellige klassene, så må vi huske at det er åtte plasser på første klasse og 310 plasser på økonomiklasse, så det er lett å oppnå en høy kabinfaktor på første klasse, sier Terje Grue, administrerende direktør for Emirates Norge.

Han melder om fulle førsteklasser de nærmeste dagene.

- Med dette produktet åpner det seg en mulighet for de som kun har reist førsteklasse fra andre destinasjoner tidligere. Nå kan de også gjøre det herfra, sier Grue. Han forteller også at det kan være reisearrangører som baker inn dette i mer luksuriøse pakker, samt for forretningsreisende som ønsker dette på sine reiser. Og at dette kan åpne et marked der ute som tidligere ikke har vurdert Norge som destinasjon fordi reiseproduktet ikke har vært tilfredsstillende.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus