Meny

Kan bli forbudt å leie ut ferieboliger

VIL HA NY LOV: Regjeringen tror at så mange som 150.000 personer i hotell- og overnattingsbransjen i Spania kan komme til å miste jobben om det ikke gjøres noe for å verne den tradisjonelle turistbransjen. Foto: Colourbox
Vil innføre ny lov i Spania.

Spanias regjering frykter at så mange som 150.000 personer i hotell- og overnattingsbransjen kan komme til å miste jobben i Spania om det ikke gjøres noe for å verne den tradisjonelle turistbransjen.

Derfor vil regjeringen nå forby vanlige folk å leie ut sine egne boliger til turister, ettersom det vil undergrave turistindustrien og den vanlige utleien av ferieboliger.

Man vil fortsatt ha lov til å leie ut egen bolig til leietakere på langtidsleie, melder Spaniaavisen. Det vil si fra et halvt år og oppover.

Les også: Norske turister kan rammes av spansk streik

Tomme boliger

Utleiefirmaer stiller seg positiv til den nye lovgivningen etter å ha registrert økt utleie av leiligheter til turister på internett.

Nærmere 14 prosent av Spanias totale eiendomsmasse på 25 millioner hus står tomme. På landsbasis er økningen på 10,8 prosent fra 2001 til 2011.

En skremmende utvikling i landet viser at over 21 prosent er bygningene som er bygget de siste 10 årene står tomme.

Ifølge Spaniaavisen står 505.020 boliger tomme bare i Valencia-regionen.

Les også: Frister med rabatt til turister

Populære Spania

Nordmenn er den gruppen turister som bruker mest penger av alle når de gjester Spania. I gjennomsnitt bruker vi 125 euro dagen. Det er 950 norske kroner.

Andre utenlandske turister bruker i gjennomsnitt en drøy hundrelapp mindre; 108 euro per dag (ca. 815 kroner).

Stadig flere nordmenn legger ferien til det solfylte landet. I en undersøkelse gjennomført av Norstat for FINN.no kommer det frem at 16 prosent av de spurte ønsker en ferie i Spania den kommende sommerferien.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus