Meny

Gunnar blir søkkrik – kan få 500 millioner for tomt

Gunnar Faale. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir en stor sum, men om det blir 100 millioner den ene eller andre veien, det vet jeg ikke, sier Gunnar Faale, som skal selge tomt midt i Bærum til boligbygger.

I over 50 år har Gunnar Faale drevet hagesenteret på Ballerud midt i Bærum kommune. Nå skal tomten på 60 mål bebygges med boliger, skriver Finansavisen.

Avtalen med Selvaag Bolig ble inngått i 2012. Den gir utbyggeren en opsjon på å bygge boliger den dagen kommunens politikere har bestemt seg.

Tomten er allerede omregulert fra jordbruk til bolig, men nå skal utnyttelsesgraden bestemmes.

Prisen på tomten avhenger av hvor mange kvadratmeter som skal bygges. Rådmannen i Bærum har ønsket seg 400 boliger på Ballerud. Ifølge avisen ligger verdien på tomten trolig et sted rundt en halv milliard kroner.

– Jeg har ikke brukt noe tid på å tenke på hvor mye det blir, sier Faale.

Faale er svært fornøyd med samarbeidet med Selvaag Bolig. Han har allerede aksjer i selskapet for rundt 5 millioner kroner. Ifølge Finansavisen har han ingen planer for hva salgssummen eventuelt skal brukes til.

– Jeg vet jo ikke hvor mye det er snakk om ennå, så det er vanskelig å planlegge, sier han.

– Men det er vel uansett snakk om mange hundre millioner kroner?

– Det blir en stor sum, men om det blir 100 millioner den ene eller andre veien, det vet jeg ikke, sier Faale til Finansavisen.

Les også:  Skal bygge seks leiligheter for 320 millioner

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært