Stortinget vedtok ett års ekstra etterlønn til representantene

SEG SELV NÆRMEST: Stortingets medlemmer har vedtatt å gi medlemmer av Stortinget, altså seg selv, ett års etterlønn hvis de ikke finner ny jobb.
SEG SELV NÆRMEST: Stortingets medlemmer har vedtatt å gi medlemmer av Stortinget, altså seg selv, ett års etterlønn hvis de ikke finner ny jobb. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortinget vedtok mandag at stortingsrepresentanter kan få et års ekstra etterlønn, om de ikke får ny jobb når de forlater tinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall på Stortinget sørget mandag for at eks-stortingsrepresentanter nå kan få inntil 24 måneders etterlønn om de ikke får seg ny jobb, skriver VG. 24 måneder er ett år lengre enn dagens ordning. Stortingsrepresentanter mottar cirka 900.000 kroner per år.

Vedtaket ble avgjort med 66 mot 33 stemmer – Høyre, SV og MDG stemte imot.

– Jeg synes ikke det går an at dette huset som vedtar regler som gjelder for alle andre, skal ha regler som er annerledes for oss enn for dem, sa Karin Andersen (SV) fra Stortingets talerstol.

Både Frp og Ap tilhørte flertallet som nå sørget for utvidelsen.

– Ordningen er ment å være en snever unntaksregel. Det er ment treffe representanter som vil ha store problemer med å komme seg tilbake til arbeidslivet, sa Kenneth Svendsen (Frp).

Les også:

Snur om ekstra etterlønn på Stortinget

Aps utsendte grilles om etterlønn – nekter å svare