Spar opptil 5000 kroner årlig med spotpris

Foto: Colourbox

I kommersielt samarbeid med Bedrebest.no

Så mange som 30 % av landets husholdninger kan være melkekuer for norske strømselskaper ettersom de fremdeles har variable strømavtaler. Mange kan spare opptil 5000 kroner i året på å bytte. Strøm til innkjøpspris eller spotpris, som den også kalles, slår nemlig alle andre avtaler på pris i det lange løp.

En spotprisavtale betyr at du betaler det samme som strømleverandøren pluss et fast mellomlegg i prisen som skal dekke leverandørens kostnader og inntekt. Sett over tid har spotpris vist seg å være den billigste typen avtale sammenlignet med variabel prisavtale.

Sammenlign spotprisavtaler her!

Mye å spare
Sammenligningstjenesten Bedrebest.no har sett på tallene fra Statistisk Sentralbyrå. Her har spotpris-avtaler ligget nærmere 15 % lavere i snittpris enn variabel-avtaler de fire siste årene. Har du en større bolig kan en slik prisforskjell faktisk utgjøre mer enn 5000 kroner i året.

- Med en spotpris-avtale kan man oppleve noe større svingninger, men siden prisen følger markedet vil kunder med denne typen avtaler også raskere kunne innkassere gevinsten når prisen faller, sier Kyrre Andersen fra BedreBest.

Har man en variabel avtaletype vil strømselskapet lettere kunne holde igjen prisendringer i markedet og la det gå lengre tid før dette gjenspeiler seg i den variable prisen. Spotpris-avtaler er gjerne mer transparente og foretrekkes ofte av prisbevisste kunder.

I tillegg bør man huske på at så lenge man ikke binder seg til en avtale over lengre tid, kan man raskt og kostnadsfritt bytte leverandør. Moralen er egentlig at man bør følge med og ta en jevnlig sjekk av strømmarkedet og undersøke hvordan vilkårene du har matcher med tilgjengelige tilbud.

Sammenlign spotprisavtaler her!

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.