Slik finner du riktig varmepumpe

<p>Innhent tilbud på varmepumpe før du kjøper. Visste du at du kan søke om støtte og få deler av investeringen refundert?</p>
Innhent tilbud på varmepumpe før du kjøper. Visste du at du kan søke om støtte og få deler av investeringen refundert? Foto: Colourbox

Visste du at du kan søke om støtte?

Ulike varmepumper:

Luft til vann varmepumpe

En luft til vann varmpeumpe er en effektiv oppvarmingsmåte som henter varmen fra ute- eller avtrekksluft og distribuerer den i boligen din via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Gjennom Enova kan du få tilbake 25% av dokumentert totalkostnad ved kjøp av en slik varmepumpe. Finn beste pris på varmepumpe og sammenlign tilbud hos Tjenestetorget . Når du innhenter tilbud på varmepumper kan du også forhøre deg om støttemuligheter i din kommune gjennom forhandleren. Les mer om støtte fra Enova på luft til vann varmepumpe her.

Væske til vann varmepumpe

Med en væske til vann varmepumpe hentes varmen fra sjøvann, jord eller fjell, og blir distribuert i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Via Enova kan du ved kjøp av væske til vann varmepumpe, få hele 25% av totalkostnaden tilbakebetalt. Du kan lese mer om støtteordningen på Enova sine sider.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe, eller ventilasjonsvarmepumpe, henter varmen fra ventilasjonsluft som trekkes ut fra våtrom og kjøkken. En slik type varme kan brukes til romoppvarming, oppvarming av tappevann og forvarming av frisk luft som videre tilføres huset. Ved kjøp av en avtrekksvarmepumpe kan du gjennom Enova få 25% av totalkostnaden tilbakebetalt. Les mer om Enovas støtteordning her.

I kommersielt samarbeid med Tjenestetorget

Det kan være vanskelig å vite hva man skal se etter når man skal velge varmepumpe til boligen sin. Her har vi tatt utgangspunkt i Forbrukerrådets varmepumpeundersøkelse fra 2015 og samlet de viktigste punktene du bør tenke på.

Det finnes flere typer varmepumper og de varierer veldig i blant annet ytelse, kvalitet og pris. Noen varmepumper produserer nok varme for en hel enebolig, mens andre passer bedre til en mindre leilighet. Noen pumper er vegghengt og noen plasseres på gulvet. Det krever litt undersøkelse for å finne varmepumpen som passer best for ditt behov.

Vannbåren varme og utskifting av oljefyr

Når du erstatter elektrisk oppvarming eller oljefyr med vannbåren varmepumpe (f.eks. bergvarmepumpe) kan du søke om å få støtte fra Enova. Dette gjør du ved å registrere kostnadene hos Enova etter arbeidet er gjennomført og betalt. Send kvittering i etterkant, og så lenge du kvalifiserer til støtte får du utbetalt pengene. Finn beste pris på varmepumpe og sammenlign tilbud hos Tjenestetorget .

Les mer om støtte fra Enova her.

Foto: Foto: Colourbox
Foto: Foto: Colourbox

Ulike klimasoner

Når man skal velge varmepumpe skiller man mellom klimasoner. De deles opp i kald klimasone, temperert klimasone og varm klimasone. Norge tilhører i hovedsak den kalde klimasonen. Kystnære strøk i Norge har mildere vintre, mens innlandet eller Nord-Norge er kaldere. Ytelsen varmepumpen bør ha vil derfor variere ut i fra hvor du bor i landet. På mildere steder er ikke ytelsen like viktig som i kalde områder.

Dette må du se etter

Ytelse: Viktig for de som vil ha de beste og kraftigste varmepumpene på markedet og har et høyt budsjett.

Pris: Passer for de som er på jakt etter den modellen som gir deg mest for pengene. De som vil tjene inn investeringen så raskt som mulig.

Kompromiss ytelse og pris: Passer for de som ønsker et kompromiss mellom kostnadene og kvaliteten. Viktig for de som er ute etter å spare penger, men også er opptatt av ytelse.

Les også: Tre tips før du bytter varmepumpe

Er du usikker på hvilken type varmepumpe som passer for deg er det lurt å kontakte en leverandør og høre om de kan anbefale noen varmepumper som passer for deg der du bor.

Kom i kontakt med en leverandør nå

Få dekket kostnadene

En varmepumpe er en effektiv oppvarmingsmetode sammenlignet med panelovner, og hele investeringen kan være spart inn i løpet av 3 år. Når du innhenter tilbud på varmepumper kan du også forhøre deg om støttemuligheter i din kommune gjennom forhandleren.

Sammenlign tilbud og priser

Nå kan du raskt og enkelt sammenligne tilbud og priser fra forskjellige leverandører ved å fylle inn skjemaet du finner.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.