Meny

Frp: – Scheel-utvalget viser at vi trenger skattelette

Gjermund Hagesæter (Frp), her fotografert etter regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene Venstre og KrF. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjermund Hagesæter (Frp) tror forslagene fra Scheel-utvalget vil bli viktige for debatten om et nytt skattesystem for Norge, selv om han tror flere av forslagene ikke blir gjennomført.

– Det mest dramatiske er kanskje at ligningsverdien på boliger skal økes til 80 prosent av markedsverdi, ikke 20 prosent som i dag. Det vil nok slå ganske hardt ut med dagens formuesskattregime, og selv om den blir ytterligere redusert, sier Hagesæter, Frps finanspolitiske talsmann, til NTB.

Han er likevel enig i flere av forslagene fra Scheel-utvalget, som la fram sin rapport for partienes finansminister Siv Jensen tirsdag.

Bakgrunn: Scheel-utvalget vil kutte en rekke skattefradrag - se hvilke her

– Rapporten viser at vi må gjøre en endring med skatte- og avgiftslettelser. Det er ikke noe problem for oss, det er det vi gikk til valg på. Det er viktig for oss at folk flest kommer godt ut av dette, sier han.

– Vi har fått mange konkrete innspill. Jeg er sikker på at alle ikke blir gjennomført, men at noe vil være førende for debatten som kommer, sier han.

Reaksjon: Høyre rister på hodet til nye skatteforslag fra Scheel-utvalget

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus