Eksilgruppe: Minst seks drept i israelsk luftangrep ved Irans ambassade i Damaskus

Dette bildet tatt fra Israels sørlige grense til Gazastripen viser et israelsk kampfly over det beleirede palestinske territoriet 21. mars 2024.
Dette bildet tatt fra Israels sørlige grense til Gazastripen viser et israelsk kampfly over det beleirede palestinske territoriet 21. mars 2024. Foto: Jack Guez / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks mennesker er drept i et israelsk luftangrep mot bygningen ved siden av Irans ambassade i Syrias hovedstad Damaskus, ifølge eksilgruppa SOHR.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået AFPs korrespondent på stedet bekrefter at bygningen ved siden av den iranske ambassaden er jevnet med jorden i angrepet mandag.

Statlige medier i Syria meldte søndag ettermiddag at Israel har utført et luftangrep i et velstående nabolag i hovedstaden Damaskus. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder kort tid senere at seks personer er drept i israelske angrep i nærheten av den iranske ambassaden.

– Israelske raketter ødela bygningen til et anneks til den iranske ambassaden i Damaskus, og seks personer ble drept, sier SOHR.

Flere angrep

Det iranske nyhetsnettstedet SNN hevder Irans konsulat og ambassadørens residens var mål for angrepet, uten å gå i detalj.

Syrian Center for Civil Rights, som er tilknyttet den syriske opposisjonen, melder også at angrepet rammet en bygning ved siden av Irans ambassade, skriver den israelske avisa Haaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har den siste uka utført en rekke angrep mot mål i Syria.

Opptrapping etter 7. oktober

Fredag ble over 53 mennesker ifølge eksilgruppa SOHR drept i et angrep som var rettet mot et rakettlager tilhørende den libanesiske Hizbollah-bevegelsen nær Aleppo. Blant de drepte var 38 syriske regjeringssoldater og sju medlemmer av den Iran-støttede Hizbollah-militsen, ifølge SOHR, som baserer seg på informasjon fra et omfattende kildenettverk på bakken i Syria.

Israel har de siste årene utført flere hundre angrep mot proiranske militser som kjemper på president Bashar al-Assads side i den 13 år lange borgerkrigen i Syria. Angrepene har vært trappet opp etter at Gaza-krigen brøt ut 7. oktober mellom Israel og Hamas, som er alliert med Hizbollah.