Domstol stanser Bidens vaksinekrav

Bilde fra et vaksinesenter i Colorado. USAs føderale ankedomstol har nå besluttet å stanse Biden-administrasjonen vaksinekrav for ansatte i mellomstore og store bedrifter. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Bilde fra et vaksinesenter i Colorado. USAs føderale ankedomstol har nå besluttet å stanse Biden-administrasjonen vaksinekrav for ansatte i mellomstore og store bedrifter. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Foto: NTB

En føderal ankedomstol i USA har midlertidig stanset Biden-administrasjonens vaksinekrav for ansatte i mellomstore og store bedrifter.

I september vedtok Biden-administrasjonen at bedrifter med 100 eller flere ansatte må sørge for at alle ansatte blir vaksinert mot covid-19, eller at de ansatte testes for coronaviruset hver uke.

Ordningen skulle etter planen iverksettes 4. januar og ville omfatte om lag 80 millioner amerikanere.

Lørdag besluttet USAs føderale ankedomstol å midlertidig suspendere vaksinekravet etter at flere republikansk-ledede delstater har levert søksmål mot det.

Ifølge ankedomstolen er kravet om vaksine i strid med både grunnloven og en rekke andre loven. Arbeidsdepartementet mener derimot at kravet er innenfor lovens rammeverk.

Det hvite hus har så langt ikke kommentert beslutningen fra ankedomstolen.

Personvernpolicy