Kosovos statsminister koronasmittet

Kosovos statsminister Abdullah Hoti (t.v.) bekreftet at han er smittet av koronaviruset, men at han ikke har noen klare symptomer. Bildet er fra et EU-møte i juni Foto: Yves Herman / AP / NTB scanpix.
Kosovos statsminister Abdullah Hoti (t.v.) bekreftet at han er smittet av koronaviruset, men at han ikke har noen klare symptomer. Bildet er fra et EU-møte i juni Foto: Yves Herman / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kosovos statsminister Abdullah Hoti bekrefter at han har testet positivt på en koronatest, men sier han kun har en mild hoste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag tok jeg en koronatest, og resultatet på testen var positiv, opplyser Hoti søndag.

Hoti sier han ikke har noen symptomer, bortsett fra en mild hoste, og at han nå vil fortsette å jobbe i selvisolasjon hjemmefra de neste to ukene.

I likhet med de øvrige landene på Balkan har Kosovo registrert en økning i antallet koronasmittede siden juni. Landet med om lag 1,8 millioner innbyggere har registrert nesten 9.000 tilfeller av koronasmitte og 249 dødsfall som følge av covid-19.

Lederen for landets fagorganiserte helsearbeidere, Blerim Syla, har advart om at landet kan bli Balkans svar på Kinas Wuhan, byen hvor koronaviruset først ble oppdaget.