Senatorer vil utsette avstemning etter overgrepsanklager mot Kavanaugh

Flere senatorer ønsker å utsette avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger om overgrep begått av Brett Kavanaugh. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Flere senatorer ønsker å utsette avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger om overgrep begått av Brett Kavanaugh. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere senatorer ønsker å vente med avstemningen om ny høyesterettsdommer etter beskyldninger mot kandidat Brett Kavanaugh om overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har nominert Kavanaugh til å fylle det ledige dommersetet i høyesterett. Med republikansk flertall i Senatet er nominasjonen ventet å gå gjennom i justiskomiteen kommende torsdag.

Men etter at universitetsprofessor Christine Blasey Ford søndag sto fram i Washington Post og hevdet at Kavanaugh forgrep seg på henne på 1980-tallet, ønsker flere senatorer å utsette avstemningen inntil Ford har forklart seg for Senatets utvalg. Det skriver NBC News.

Vil vente på etterforskning

– Jeg støtter Fords valg om å dele sin historie, og nå som hun har gjort det er det i FBIs hender å lede en etterforskning. Det bør skje før senatet går videre med nominasjonen, sier senator Dianne Feinstein i Senatets justiskomité.

Også senatorene Jeff Flake og Chuck Schumer ønsker å utsette avstemmingen inntil videre.

Den republikanske lederen i Senatets justiskomité, Chuck Grassley avviser «beskyldningene som ikke kan verifiseres» og har ikke indikert at han vil utsette avstemmingen, ifølge hans talsperson George Hartmann.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgrep i tenårene

Ford har fortalt at Kavanaugh overfalt henne mens de begge var tenåringer og gikk på videregående i Maryland. Ford hevder Kavanaugh og en venn dro henne inn på et soverom i et hus hvor noen ungdommer var samlet tidlig på 1980-tallet.

Begge guttene var ifølge henne ravende fulle. Den ene så på mens Kavanaugh holdt henne fast i en seng, klådde på henne utenpå klærne, gned kroppen sin inntil hennes og på klosset vis forsøkte å kle av henne, hevder Ford.

Selv avviser den 53 år gamle dommeren kategorisk beskyldningene om seksuelt overgrep, som kom fram for første gang før helgen.