Trump vil innføre dødsstraff for narkoselgere

Mandag vil USAs president Donald Trump presentere en plan for å bekjempe narkotikamisbruk, som blant annet inneholder dødsstraff til narkotikahandlere. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Mandag vil USAs president Donald Trump presentere en plan for å bekjempe narkotikamisbruk, som blant annet inneholder dødsstraff til narkotikahandlere. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump legger mandag fram en plan for å bekjempe narkomisbruk, som blant annet inneholder dødsstraff for folk som smugler og selger narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske presidentens plan vil oppfordre Kongressen til å skjerpe strafferammen for narkotikasmuglere, opplyser tjenestemenn fra Det hvite hus.

Justisdepartementet ønsker dødsstraff for narkosmuglere når det er hensiktsmessig i henhold til den nåværende lovgivningen, men Det hvite hus har ikke gitt eksempler på hvilke tilfeller det dreier seg om.

Regjeringen ønsker også å redusere antallet resepter på medisin med en tredel i løpet av de neste tre årene.

Trump tok opp spørsmålet om dødsstraff til narkotikahandlere under et arrangement i Pennsylvania tidligere i år. Han har flere ganger sagt at narkotikaselgere er ansvarlig for tusenvis av dødsfall.

Trump vil legge fram sin plan i New Hampshire mandag.