Tyske myndigheter: – To tyskere pågrepet i Tyrkia av politiske årsaker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda to tyske statsborgere er pågrepet i Tyrkia. Myndighetene i Berlin sier det ligger politiske årsaker bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske utenriksdepartementets talskvinne Maria Adebah opplyser at pågripelsene skjedde torsdag. Ifølge regjeringen i Berlin er det totalt tolv tyskere som nå sitter fengslet i Tyrkia av politiske årsaker.

Politiet ved Anatolia-flyplassen har bekreftet pågripelsene. Tyske myndigheter har så langt ikke fått besøke de to, og vil ikke oppgi flere detaljer om saken. Identiteten til de pågrepne er ikke kjent.

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia har vært svært kjølig etter at tyrkiske politikere ble nektet å drive valgkamp i Tyskland i forkant av folkeavstemningen i april. Avstemningen førte til grunnlovsendringer som ga den tyrkiske presidenten økt makt.

Krisen spisset seg enda mer til etter at tyrkiske myndigheter pågrep og varetektsfengslet en tysk menneskerettighetsaktivist som deltok på et seminar utenfor Istanbul i juli. Tidligere i år ble en tysk-tyrkisk korrespondent for storavisen Die Welt varetektsfengslet. Begge er siktet for å ha hatt kontakt med grupper som i Tyrkia er stemplet som terrororganisasjoner.

Tyrkia krever at Tyskland utleverer om lag 4.500 personer som tyrkiske myndigheter mener var involvert i kuppforsøket i fjor sommer.