Tysk utenriksminister anklager Erdogan-tilhengere for trusler mot kona

Utenriksminister Sigmar Gabriel sier at kona hans er blitt trakassert av Erdogan-tilhengere. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix
Utenriksminister Sigmar Gabriel sier at kona hans er blitt trakassert av Erdogan-tilhengere. Foto: Michael Kappeler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel sier at hans kone er blitt truet og trakassert av personer som støtter Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gabriel kommer med opplysningen i et intervju med TV-kanalen NTV, men han vil ikke konkretisere hva som har skjedd. Samtidig anklager han Erdogan for å ha en stil som tilsynelatende har motivert noen til å true og trakassere kona hans.

Lørdag rettet Erdogan et personlig angrep mot Gabriel.

– Hvem er du som taler til Tyrkias president? Kjenn dine grenser! Han forsøker å lære oss en lekse. Hvor lenge har du vært i politikken? Hvor gammel er du? sa Erdogan i en TV-overført tale.

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia har etter kuppforsøket mot Erdogan i fjor sommer blitt svært dårlig. Den tyrkiske presidenten mener at flere tusen tyrkiske kupptilhengere bor i Tyskland.

Natt til tirsdag ble to biler som blir brukt av den tyske parlamentarikeren Michelle Münterfering, påtent i byen Herne. Münterfering leder en parlamentarisk gruppe som har ansvaret for saker som handler om forholdet mellom Tyskland og Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier hun er sjokkert over det hun mener er et angrep på hele det demokratiske systemet få uker før Tyskland velger ny nasjonalforsamling.

Tidligere i år ble Erdogan rasende da flere tyske delstater nektet tyrkiske politikere å drive valgkamp i forkant av en folkeavstemning som endte med grunnlovsendringer som ga Erdogan mer makt.

Etter dette har både en tysk menneskerettsaktivist og en tysk-tyrkisk journalist blitt pågrepet og varetektsfengslet som følge av anklager om at de skal ha hatt kontakt med terrorister.