Mann siktet for forsøk på å sprenge i stykker sørstatsstatue i Texas

Politiet fotografert i parken i Houston der en 25-åring ble tatt på fersken i det han skal ha prøvd å sette en bombe på en statue av sørstatsoffiseren Richard Dowling. Foto: Houston Chronicle / AP / NTB scanpix
Politiet fotografert i parken i Houston der en 25-åring ble tatt på fersken i det han skal ha prøvd å sette en bombe på en statue av sørstatsoffiseren Richard Dowling. Foto: Houston Chronicle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er pågrepet i Houston, anklaget for forsøk på å ødelegge et sørstatsmonument i Texas med sprengstoff. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føderal påtalemyndighet opplyser mandag at en 25-åring er siktet for forsøk på å ødelegge eiendom som får føderal økonomisk støtte.

Det var en vakt som lørdag tok 25-åringen på fersken da han knelte ved en statue av sørstatsoffiseren Richard Dowling i Hermann Park i Houston.

Påtalemyndigheten sier mannen hadde med seg to bokser med duct tape og ledninger, sammen med en flaske som inneholdt en eksplosiv væske.

25-åringens advokat vil ikke kommentere saken mot klienten, som i 2014 ble dømt til fem års betinget fengsel etter å ha innrømmet at han på upassende vis lagret sprengstoff.

Aktuelt: Texas-universitet flytter sørstatsmonumenter