To mistenkte drept etter skyteepisode i California

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har drept en mann og en kvinne som er mistenkt for å stå bak skyteepisoden i San Bernardino. En tredje gjerningsperson kan være på frifot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet havnet i konfrontasjon med de mistenkte i et boligområde i San Bernardino etter å ha jaget dem etter skyteepisoden ved Inland Regional Center, hvor opptil 14 personer ble drept.

TV-bilder fra boligområdet viste en person som lå livløs på bakken i nærheten av en bil som gjerningspersonene skal ha brukt. Bilen var full av kulehull, og vinduene var knust. Én politibetjent ble skadd i skuddvekslingen, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Bakgrunn: 14 bekreftet drept etter skytemassakre i USA

Mulig tredje gjerningsperson

Politiet har indikasjoner på at det kan være en tredje gjerningsperson, men har ikke fått bekreftet det.

Skyteepisoden tidligere på dagen fant sted i en statlig bygning der blant andre sosialtjenesten driver opplæring av psykisk og fysisk handikappede.

To eller flere personer kledd i det politiet kaller «angrepsklær» slo til mot bygningen, bevæpnet med maskingevær og pistoler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nærmest militært

Det er blitt funne noe som kan være en bombe i bygningen, og politiet jobber med å sikre den.

– Foreløpige tall viser at 14 mennesker ble drept og at 14 andre er kjørt til sykehus med betydelige skader, opplyste politisjefen i San Bernardino, Jarrod Burguan, under en pressekonferanse.

En talskvinne for politiet betegner angrepet som nærmest militært. Det føderale politiet, FBI, sier at skytingen kan vise seg å være terrorisme.