Meny

Stjernefiolinsten Mae utestengt for juks

Britiske Vanessa Mae jubler etter å ha kommet i mål i storslalåmrennet i Sotsji-OL. FIS har vunnet ut at det hele var juks. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske verdenskjente fiolinsten Vanessa Mae, som kjørte storslalåm i Sotsji-OL, er utestengt i fire år av Det internasjonale skiforbundet (FIS) for å ha manipulert kvalifiseringsrenn i forkant av lekene.

Hun fikk kjøre storslalåmkonkurransen i OL, men endte sist, slått med over 50 sekunder av vinneren Tina Maze. Nå er den britiske kvinnen, som representerte farens hjemland Thailand, blitt funnet skyldig i juks.

Ifølge en pressemelding fra FIS var alle de fire konkurransene hun deltok i slovenske Krvavec fikset. Vanessa Vanakorn eller Vanessa Mae som er hennes kunstnernavn, skulle aldri ha fått de FIS-poengene hun behøvde for å være kvalifisert for en OL-start.

Ved siden av den verdensberømte fiolinisten er alle funksjonærer som var innblandet i rennene utestengt i ett eller to år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus