Erling Braut Haaland herjet i PL-debuten – scoret to mål da Manchester City slo West Ham

Erling Braut Haaland fikk tillit fra start for Manchester City mot West Ham. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Erling Braut Haaland fikk tillit fra start for Manchester City mot West Ham. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erling Braut Haaland fortsetter å vise målteft. 22-åringen scoret begge målene for Manchester City i 2-0-seieren over West Ham i Premier League-åpningen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen var en drøy halvtime gammel da Haaland ble spilt gjennom av Ilkay Gündogan. Nordmannen var først på ballen og ble deretter meid ned av West Ham-keeper Alphonse Areola. Han ble byttet inn noen minutter tidligere da førstevalg Lukasz Fabianski måtte gi seg med en smell.

Haaland var sikker da han satte ballen i mål helt nede ved stolpen. 22-åringen feiret på sedvanlig vis etter å ha scoret sitt første offisielle mål for Manchester-klubben. Etter 65 minutter lå ballen igjen i mål da han fikk en praktpasning fra Kevin De Bruyne.

Jærbuen kom alene med Areola og var sikker. I etterkant kom han til flere muligheter som kunne endt med hattrick, men han ble byttet ut etter 77 minutter i ligadebuten.

– Det var en god start. Det er ikke så mye annet å si. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og vi må fortsette. Jeg burde ha scoret hattrick, sa Haaland til Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var litt dritt, sa Haaland om at det ikke ble hattrick. Han ble naturligvis også kåret til banens beste spiller.

Familiestøtte

På plass i London var også familien hans.

– Det er en stor dag for meg og familien min. Jeg var veldig nervøs, så det gjaldt å ha hodet på plass, sa Haaland til Viaplay.

Pappa Alfie Haaland kunne fortelle at han fikk mye oppmerksomhet på tribunen.

– Det er første Premier League-kamp, og når han da får den starten er det fantastisk. Jeg satt oppe med City-supporterne og alle så på meg da han skulle ta det (straffesparket), sa far Alfie til Viaplay i pausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med de to målene er Haaland den andre City-spiller i historien til å score to ganger i sin Premier League-debut. Sergio Agüero gjorde det samme i 2011-sesongen. Argentineren har blitt belønnet med en statue utenfor Manchester Citys hjemmebane.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haaland-sjanser

Tidlig i kampen hadde Haaland kommet til en god mulighet, men han fikk ikke helt kontakt med ballen med hodet og den gikk utenfor. Likevel skulle han ende opp med to scoringer i kampen.

Dermed slo han tilbake etter kritikken han fikk etter missen mot Liverpool på tampen av Community Shield-oppgjøret sist helg.

Neste runde kan Haaland få sin hjemmedebut for klubben da de tar imot nyopprykkede Bournemouth. West Ham møter også et nyopprykket lag i Nottingham Forest borte.

Best

Haaland bøttet inn mål for Borussia Dortmund før overgangen til far Alfies gamleklubb. De lyseblå har en ligatittel å forsvare og skal jakte flere titler med det norske fenomenet fremst på banen. Med scoringene i debuten har han fått en knallstart på oppholdet i lyseblått.

City var klart best i store deler av søndagens oppgjør og lot ikke West Ham komme til de største mulighetene. Vertene var på vei inn i kampen rett før Haaland satte sin andre for kampen. Det tok luften ut av et ellers energirikt hjemmelag.

Til slutt kontrollerte City inn seieren.