Casper Ruud videre til tredje runde i Australian Open

Casper Ruud er for første gang videre til tredje runde av Grand Slam-turneringen i Australia etter å ha vunnet over Tommy Paul med sifrene 3-6, 6-2, 6-4 og 7-5. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Foto: NTB

22-åringen fikk en tøff start på den andre runden i Australian Open mot amerikaneren Tommy Paul. Ruud tapte første sett 3-6, men slo tilbake i det neste.

– Jeg kom litt for mye bakpå i første sett, men så våknet jeg til i andre sett, og da får man følelsen av at dette kan man klare, sier nordmannen til Eurosport etter kampen.

Det andre settet starter langt bedre for nordmannen, og han tok første poeng ved å bryte Pauls serve. Ruud brøt også Pauls tredje servegame og vant det andre settet 6-2.

Han fortsatte det gode spillet tredje sett og vant det 6-4. I det fjerde og avgjørende settet fulgte spillerne hverandre tett fram til 5-5, før Ruud sikret seieren med 7-5.

Ruud har ikke tidligere gått videre fra andre runde i Grand Slam-turneringen i Australia. I første runde slo han ut australske Jordan Thompson.

I tredje runde venter vinneren av oppgjøret mellom australske Christopher O'Connell og Radu Albot fra Moldova. Albot slo ut spanske Roberto Bautista Agut som var ranket som nummer 13.