Skøyte-VM: Takagi sprintverdensmester

Miho Takagi fra Japan er fortsatt i tet under VM skøyter sprint 2020 i Vikingskipet på Hamar.
Miho Takagi fra Japan er fortsatt i tet under VM skøyter sprint 2020 i Vikingskipet på Hamar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Miho Takagi gikk inn til VM-tittelen på kvinnenes sprint. Hun vant suverent foran landskvinnen Nao Kodaira. Hege Bøkko og Ida Njåtun ble statister.

Kodaira vant lørdagens 500 meter, men hadde hele 1,61 sekunder å ta inn på Takagi på avslutningsdistansen. Takagi var derimot suveren og vant med 1.13,94. Jutta Leerdam fra Nederland ble nummer to, slått med 0,54 sekunder.

Bronsen sammenlagt gikk til russiske Olga Fatkulina.

Den regjerende mesteren Nao Kodaira vant 500 meteren med 37,46, mens Takagi noterte 37,52. Kodaira satte der også ny banerekord.

De norske løperne Hege Bøkko og Ida Njåtun var langt unna medaljekampen. Bøkko forbedret seg til 38,97 på sin annen 500 meter fra fredagen og endte på 18.-plass.

– Det var deilig å se 38-tallet selv om det var høye 38, sa Bøkko til TV 3,

Hege Bøkko gikk en betydelig bedre 1000 meter med 1.17,18 enn tilfellet var den første dagen. Njåtun forbedret seg kraftig med 1.16,70 på avslutningsdistansen Det holdt til 13.-plass. Njåtun hadde 39,57 på 500 meteren.

I sammendraget var det derimot Bøkko som var best av de to på sin 18.-plass. Njåtun havnet på plassen bak.

– Kan ikke huske sist jeg jublet på skøytebanen. Det var helt spesielt å gå her med den stemningen, sa Njåtun.

Nederlandske Leerdam kom til VM som en outsider etter å ha tatt gullet på 1000-meteren under EM og VM enkeltdistanser. Hun ble best av de nederlandske, men det holdt bare til femteplass sammenlagt.