Dopingsak ryster Romania før håndball-VM

Romanias trener, svenske Tomas Ryde, står i fare for å miste fire nøkkelspillere på grunn av mulig doping i forkant av håndball-VM i Japan. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Romanias trener, svenske Tomas Ryde, står i fare for å miste fire nøkkelspillere på grunn av mulig doping i forkant av håndball-VM i Japan. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for mulig doping, bekrefter Romanias svenske landslagssjef. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tomas Ryde, svensken som trener det rumenske kvinnelaget i håndball, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de blir tatt for doping.

– Dette programmet er tillatt i henhold til internasjonale regler, men ikke nasjonale (rumenske), sier Ryde, som nå regner det som sikkert at de fire spillerne ikke får bli med resten av troppen til Japan.

– Hvis man er under etterforskning, kan man ikke spille, sier han.

Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. Laget var regnet som en solid kandidat til en semifinaleplass.