– Klokken begynner å tikke for Messi

Lionel Messi og hans Argentina er en av favorittene til å vinne Copa America. Foto: Eraldo Peres/AP Photo/NTB scanpix.
Lionel Messi og hans Argentina er en av favorittene til å vinne Copa America. Foto: Eraldo Peres/AP Photo/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med Lionel Messi (31) i spissen er Argentina blant favorittene til å vinne Copa America. Men det begynner å haste om han skal vinne noe med landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror Messi har mange år igjen, men hvis dette mesterskapet ender i samme måte som Copa America i 2016 og 2018-VM, hvor han presterte svakt, skal man ikke utelukke en «jeg er ferdig»-variant. Han er utenomjordisk på banen, men han blir eldre og eldre, og klokken begynner å tikke.

Det sier Petter Veland til NTB. Han følger flere av de største stjernene i Copa America tett gjennom kommentering av mesterligaen og La Liga.

Lionel Messi har en fotball-CV nærmest ingen i verden kan vise til – fire mesterligatitler og ti seriegull med Barcelona. I tillegg har han vunnet Ballon d'Or fem ganger.

Kun ett landslagstrofé

Men på landslagsnivå har det gått tråere. Mye tråere. Et OL-gull fra Beijing i 2008 er det eneste trofeet Messi har med det argentinske landslaget.

– For å være ærlig så er reisen til Beijing en av de vakreste minnene i karrieren, har Messi tidligere uttalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel henger ikke et OL-gull særlig høyt for Messi, som av mange er regnet som tidenes beste fotballspiller.

– Jeg tror han kan holde det gående til han er nærmere 40. Han løper og spurter mindre, men klarer likevel å være en faktor og en av de beste i yrket, sier Veland.

Veland tror han spiller Qatar-VM

Selv om Messi selv har sagt at han er usikker på om han spiller Qatar-VM med Argentina i 2022, er Veland bombesikker på at vi får se Messi herje ved juletider om tre år.

– Jeg har likevel troen på at han vil spille VM minst en gang til, han vil så gjerne lede Argentina til et VM-trofé. Jeg tror ikke det finnes noen som setter høyere krav til Messi enn han selv. Det er en av årsakene til at han har tatt det så tungt når han ikke har lyktes med Argentina. Men om de vinner Copa America i 2019 i Brasil, så er plasteret på såret så stort at såret ikke er synlig lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veland har tro på at argentinske Giovani Lo Celso kan slå gjennom under årets mesterskap, der han holder Brasil som favoritt.

– Han slo ikke gjennom i PSG. Ble leid ut til Real Betis, der han har lyktes. Nå linkes han til Tottenham og som en potensiell erstatter for Christian Eriksen for 70–80 millioner euro. Han var god for Betis i La Liga, Copa del Rey og europaligaen. Han har vært «en i rekken» som en venstrebeint argentinsk profil – først Messi, så Angel Di Maria, så Paulo Dybala og nå Lo Celso.

– Jeg holder Brasil som favoritt på grunn av kvaliteten på topp, selv uten Neymar. Det er ikke positivt for Brasil uten Neymar, men det er andre som kan steppe opp, og kollektivt kan de tjene på det. Det var Neymar man skulle hvile seg på i VM i 2014 og 2018, der gikk det ikke så bra. Brasil under Neymar har ikke vært seiersmaskiner. Skaden gjør at plan A ikke kan effektiviseres, men de har mange gode på laget, så det går nok greit uansett.

– Noe sier meg også at Uruguay kommer til å gjøre et meget godt mesterskap. Og Argentina må også tas med.