Niskanen vant i Cogne, beste norske på 11.-plass

Kerttu Niskanen vant søndagens renn. Her avbildet tidligere i Holmenkollen.
Kerttu Niskanen vant søndagens renn. Her avbildet tidligere i Holmenkollen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens klassiskløp i italienske Cogne. For de norske ble det tungt, med Anna Svendsen som beste på 11.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Niskanen gikk en glimrende avslutning og knep seieren, tre sekunder foran sveitsiske Nadine Fähndrich på 10 kilometeren. Natalia Neprjajeva fra Russland tok tredjeplassen.

– Jeg er så glad, sa finnen i et intervju med arrangøren.

Flere av de største stjernene, hovedsakelig fra Norge og Sverige, står over denne helgen i Cogne. De norske reservene klarte ikke å hevde seg. Anna Svendsen var den beste. Hun kom på 11.-plass, ett minutt bak vinneren Niskanen, noe den norske utøveren var tålelig fornøyd med.

– Det her var artig. I går var jeg litt død i kroppen, men jeg våknet til litt i dag, sa hun til NRK.

Silje Øyre Slind ble nummer 13, Anne Kjersti Kalvaa nummer 17, mens Marte Mæhlum Johansen kom på 26.-plass. Hedda Østberg Amundsen ble nummer 38, Julie Myhre nummer 41 og Magni Smedås nummer 43.

Svenske Frida Karlsson (19) spås en lys framtid. Hun har herjet på distanse i junior-VM, og har imponert så mye at hun er blitt tildelt kallenavnet «Nye Johaug».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsson er tatt ut til VM i Seefeld, og åpnet forrykende på søndagens 10 kilometer. 19-åringen ledet så sent som etter 5,8 kilometer. Utover i løpet fikk hun det riktignok tungt, og ble til slutt nummer sju i verdenscupdebuten.

– Det var kjempegøy, det var det. Det ga virkelig mersmak. Jeg trodde at jeg åpnet kontrollert, men på slutten fikk jeg kjenne høydesmellen. Jeg er litt skuffet at jeg tapte så mye de siste kilometerne, sa stortalentet til NRK.