Meny

Thorir med dommer-refs: – Øver seg for å dømme herrene

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sammen med dommerne Maria Bennani og Sofia Bennani under kampen mellom Tsjekkia-Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Landslagssjef Thorir Hergeirsson klinket mandag til mot dommerkvaliteten i EM. – Kvinnemesterskapene brukes til opplæring, sier han.

Etter svak innsats av Maria Bennani og Sofia Bennani fra Sverige i Tsjekkia-Norge-kampen, klarte ikke Hergeirsson å holde seg.

– Jeg begynner å bli mektig lei av å være forsøkskanin for dommere. Unge, lovende dommere øver hos oss for å bli gode nok til å dømme herrene, sier Hergeirsson til TV 3 etter kampen.

Med unntak av de franske tvillingsøstrene Bonaventura (dømte Norge-Tyskland) er EM-parene langt nede på rankinglisten internasjonalt.

Flere håndballeksperter NTB snakket med i Brest mandag mener at opp mot 20 av de beste dommerparene i verden ikke er med i jentenes pågående EM.

Det er ikke noe nytt at kvinnenes mesterskap tildeles kampledere et godt stykke nede i hierarkiet.

Flere topp-par er for tiden opptatt ned Champions League for menn og nasjonale ligaer.

– Det europeiske håndballforbundet (EHF) bruker kvinnemesterskapene til å øve opp dommerne. Det synes jeg ikke er riktig, sier Hergeirsson til VG.

(©NTB)

Populært