Sjakk: Uavgjort for mennene, tap for kvinnene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge Norges lag møtte vertsnasjonen Georgia i sjakkolympiaden i Batumi tirsdag. Mennene spilte uavgjort, mens kvinnene tapte klart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johan-Sebastian Christiansen hadde lenge et overtak på sin motstander Levan Pantsulaia i det siste partiet, der norsk seier ville gi seier også totalt. Til sist endte det med remis etter 78 trekk, og dermed endte dysten 2-2.

Aryan Tari slo Mikheil Mchedlishvili med hvite brikker, men Frode Olav Olsen Urkedal tapte for Ivan Cheparinov med svart. Det ble remis mellom Johan Salomon (svart) og Davit Jojua, og da var det opp til Christiansen i det siste partiet.

Nordmannen hadde et lite overtak, men han greide ikke å omsette det i seier. Litt før klokka ni om kvelden lokal tid endte partiet i remis.

I kvinneklassen gikk det norske laget på et klart tap mot vertsnasjonen. Alle de fire georgiske spillerne vant sine partier. Olga Dolzhikova tapte for Lela Javakhishvili, Ellen Hagesæther for Nino Batsiashvili, Sheila Barth Sahl for Bela Khotenashvili og Monika Machlik for Meri Arabidze.

I mandagens åpningskamper vant Norge 4-0 over Namibia i åpen klasse og 4-0 over Sudan i kvinneklassen.