Lampard spent før Mourinho-duell på sidelinjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derby-manager Frank Lampard står overfor en tøff oppgave når han gjester Manchester United og gamlesjefen José Mourinho i ligacupens tredje runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

United må sies å være storfavoritt på hjemmebane, men Lampard sier likevel at han gleder seg til å møte Mourinho, som han spilte under i to perioder i Chelsea (2004-07 og 2013/14).

De to fotballprofilene har hatt et godt forhold, og Lampard kan fortelle at han nylig fikk en telefon av Mourinho i anledning datterens fødselsdag.

– Jeg ser fram til å treffe ham. På et personlig nivå er han en manager som hadde stor påvirkning på min karriere to ganger, men særlig i den første perioden.

– For det respekterer jeg ham fullt og helt. Det blir morsomt å møte ham og å prøve seg mot laget hans, sier Lampard, før han legger til.

– Overalt ser du Mourinhos tidligere spillere som managere. Det er fordi han har hatt en så suksessrik karriere.

Møter storfavoritt

40-åringen tok over som Derby-manager før inneværende sesong, og i helgen kunne han fornøyd se laget klatre til 6.-plass på tabellen i den engelske mesterskapsserien (nivå to) med 3-1-seier over Brentford.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En helt annen utfordring venter under flomlysene på Old Trafford tirsdag kveld.

– Det er ventet at de (United) vinner, noe som også er helt riktig med tanke på troppen de besitter. Det er en utfordring for oss, og vi vil dra dit og gjøre så godt vi kan, sier den ferske manageren.

Skal gi alt

Samtidig forventer Lampard at Derby-laget skal kunne bite fra seg mot Mourinhos menn.

– Om vi kommer med samme energi og fokus (som mot Brentford), så kommer vi til å klare oss greit. Det vi ikke kan gjøre, er å dra derfra og si «åh, vi skulle ha gjort dét, vi skulle ha vist mer mot dette laget eller i denne anledningen». Vi må gi alt, understreker han.

United har på sin side trøblet litt i sesongstarten og kommer til kampen fra en 1-1-kamp hjemme mot Wolverhampton. Dermed kan Lampard & co. vente seg en motstander som er lysten på å slå tilbake med en seier.