Young Boys ble for små mot Pogba og United

Paul Pogba var enorm mot Young Boys. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paul Pogba herjet da Manchester United fikk en enkel åpning på mesterligaen med 3-0 borte mot Young Boys.

Den franske landslagsspilleren har fått mye kritikk for sitt spill i United-drakta, men mot sveitserne viste Pogba virkelig hva som bor i ham med to scoringer og én målgivende pasning på kunstgresset i Bern.

Young Boys er med i gruppespillet i mesterligaen for første gang. Først i det sjette forsøket klarte Bern-laget å ta seg videre fra kvalifiseringen.

Og de skulle virkelig få en leksjon av Pogba. Uniteds nummer seks ordnet 1-0 på vakkert vis etter 35 minutter. Den tidligere Juventus-spilleren var selv arkitekten bak angrepet. Da han fikk igjen ballen på 16-meteren, sendte han den utagbart oppe i hjørnet.

Like før pause punkterte Pogba mye av spenningen da han doblet Uniteds ledelse på straffespark. Kevin Mlabu måtte bruke hånden for å stoppe et innlegg fra Luke Shaw. Vertene protesterte, men reprisene viste at ballen traff hånda.

– Den første reaksjonen min er at det ser feil ut, sa Viasport-ekspert Lars Tjærnås.

Men dommer Deniz Aytekin var ikke i tvil. United-kaptein Pogba småtrippet før han banket inn 2-0 via keeper David von Ballmoos' hånd. Og midtveis i 2. omgang inntok Pogba rollen som servitør da han spilte fram Anthony Martial.

Avslutningen gikk via motspiller Mohamed Aly Camara og lurte von Ballmoos i Young Boys-målet fullstendig.

Manchester United er med i gruppespillet i mesterligaen for 22. gang. Bare Real Madrid, Barcelona og Porto har vært med oftere.

I den andre kampen i gruppe H vant Juventus 2-0 borte mot Valencia. Cristiano Ronaldo ble utvist etter en halvtime, men to straffemål fra Miralem Pjanic sikret tre poeng for ti mann sterke Juve.