Skyting: Jenny Stene på 7.-plass i VM

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jenny Stene (20) er fortsatt junior, men i senior-VM leverte hun imponerende skyting og ble nummer sju i finalen på 50 meter helmatch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er kjempefornøyd med 7.-plass i VM. Jeg holdt meg rolig gjennom hele finalen og fikk vel ut det beste jeg kunne. Dette var gøy, sier Stene i en pressemelding fra Norges Skytterforbund.

Stene var også nummer sju etter kvalifiseringen. Med 1172 poeng på 120 skudd i tre stillinger var ungjenta videre som en av i alt åtte finalister.

I finalen var Stene en av to skyttere som røk ut først i elimineringen. Hun var bare tideler unna muligheten til å kjempe med videre i finalen i sørkoreanske Changwon.

– På kne og ligg satt det stort sett som det skulle i finalen. På stående fikk jeg litt problemer med at hofta skled ut da jeg sto i stilling, men alt i alt var dette en god finale, sa Stene.

– Vi blir aldri skikkelig overrasket over det Jenny får til. Hun har et enormt potensial og topp innstilling. Både i kvalifiseringen og finalen viste hun kvalitet som en fullblods senior, tross sin unge alder, dette var virkelig imponerende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Katrine Lund havnet på 12.-plass i kvalifiseringen. Hun var bare ett poeng bak finalegrensen. Jeanette Hegg Duestad ble nummer 57.