Vukicevic etter EM-exiten: – Mildt sagt skuffende

Vladimir Vukicevic måtte strekke våpen i Berlin fredag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Vladimir Vukicevic måtte strekke våpen i Berlin fredag. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vladimir Vukicevic kom til kort i semifinalen på 110 meter hekk under friidretts-EM fredag. Tiden 13,71 holdt ikke til finaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske håpet sikret seg avansement fra forsøkene med et nødskrik, men fredag var EM-eventyret i Berlin ubønnhørlig over.

– Det er mildt sagt skuffende å løpe 13,71, men det ekstremt små marginer i denne idretten, sa 27-åringen til NTB i pressesonen.

Vukicevic endte sist i sitt heat. Kun de to beste var sikret direktebillett til finalen senere fredag. Det betyr at mesterskapet er over for hekkeløperen.

– Det var definitivt ikke slik jeg hadde tenkt meg. Jeg så for meg at jeg skulle til finale i dag. Det var det jeg hadde drømt om og det jeg hadde håpet på. Jeg følte også det var realistisk.

– Hva gjør du galt?

– Jeg gjør noen feil, slår noen hekker og kommer ut av balanse. Det er synd at det skjer i en semifinale i EM. Jeg får ta med meg at jeg løper 13,71 i et elendig løp. Nå er fokuset å ta VM-kravet i løpet av de neste månedene, avslutter han til NTB.

Franske Pascal Martinot-Lagarde var best av samtlige i heatet med 13,32.

Vladimir Vukicevic spådde på forhånd at han måtte sette personlig rekord med god margin for å ta seg videre til finale. Hans personlig beste er 13,54 fra Amsterdam i 2016.