Meny

Stjernespekket farvel for Pirlo

Andrea Pirlo i en vennlig duell med tidligere lagkamerat Clarence Seedorf under mandagens testimonialkamp. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Andrea Pirlo hentet skoene ned fra hylla for å si farvel til fotballverdenen mandag. Det ble en stjernespekket avskjed for den italienske midtbaneeleganten.

Tidligere lagkamerater fra hele verden – fra Paolo Maldini til Ronaldinho og Roberto Baggio til Frank Lampard – deltok i kampen for å takke av mannen med 116 landskamper for Italia.

Pirlo la opp etter fjorårets sesong i USA. Hans kamp for New York City mot Columbus Crew i MLS-sluttspillet i november ble hans siste.

På San Siro mandag kveld var det 50.000 mennesker som hadde møtt opp for å si farvel til 39-åringen.

– Jeg takker vennene mine og folk som kom til stadion for å nyte en fantastisk kveld med underholdning, sport og veldedighet, sa Pirlo etter kampen.

Spillere som Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Clarence Seedorf, Ronaldo, Gianluigi Buffon og Javier Zanetti var også til stede.

Datoen for avskjedskampen var ikke tilfeldig.

– Jeg valgte 21. mai fordi det er nummeret mitt, og jeg fikk debuten min i mai, sa Pirlo.

Målfest

Kampen forløp seg som testimonialkamper flest. Pirlos lag lå under 3–7 i andre omgang, men et hat trick av Filippo Inzaghi og scoring av Alessandro Matri sørget for 7–7.

Mot slutten av kampen gikk Pirlo av banen og ga plassen til sin 15 år gamle sønn Nicolo, som er midtbanespiller i ungdomsavdelingen til Juventus.

– Han har det moro, og jeg er fornøyd. Han må ha det gøy for å spille fotball. Det er det beste i verden, og framtiden vil vise, sa Pirlo om sønnen.

Trenerkarriere?

På trenerbenken satt tidligere Milan-sjef Carlo Ancelotti for det hvite laget, mens Juventus-trener Massimiliano Allegri ledet det blå laget. En rolle Pirlo selv har sett for seg.

– Jeg har tid til å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg la opp nylig, og jeg savner ikke å spille fotball. I framtiden kan det være jeg skal være trener, sa han.

Pirlo var en del av det italienske laget som vant VM i 2006. Karrieren startet i Brescia. Pirlo har siden spilt for Inter, AC Milan og Juventus før han avsluttet karrieren i USA.

Pirlo har blant flere trofeer vunnet mesterligaen to ganger, den italienske serien seks ganger og den italienske cupen to ganger.

Populært