Meny

Fourcade i egen klasse, Thingnes Bø nummer to

Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø ledet igjen an i Tjumen. Foto: AP Photo/Sergei Grits / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Martin Fourcade tok sesongens niende seier og sin 23. strake pallplass i verdenscupen da han vant jaktstarten i Tjumen lørdag. Johannes Thingnes ble andremann.

Umulige Fourcade har vært på pallen i samtlige individuelle verdenscuprenn han har gått denne vinteren. Sist 29-åringen ikke var inne blant de tre beste, var på jaktstarten i finske Kontiolahti på tampen av forrige sesong.

Lørdag startet franskmannen 33 sekunder foran nærmeste konkurrent etter torsdagens strålende sprint, og Fourcade var aldri i nærheten av gi fra seg det forspranget.

Verdens beste mannlige skiskytter måtte riktignok tåle en strafferunde på siste skyting, men i mål hadde han likevel 47,9 sekunder til nærmeste konkurrent.

Kampen om annenplassen ble en duell mellom Johannes Thingnes Bø og italienske Lukas Hofer. Den gikk nordmannen seirende ut av etter en strålende serie på siste stående.

Christiansen imponerte

Thingnes Bø gikk seg dermed kraftig opp fra den skuffende 14.-plassen på torsdagens sprint. Som så mange ganger tidligere i vinter var det Fourcade og stryningen som toppet resultatlista til slutt.

Fourcade sikret seg torsdag seieren både i sammenlagtcupen og jaktstartcupen. Dermed går det mot at franskmannen for tredje sesong på rad sikrer seg samtlige fem individuelle krystallkuler i verdenscupen. I normaldistanse-cupen delte han riktignok seieren med Thingnes Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk seg også kraftig opp på jaktstarten i Tjumen. Geilo-gutten innledet med tre fulle hus, men måtte tåle en strafferunde på siste stående. 26.-plassen ut fra start ble likevel til en sterk tiendeplass i mål.

Henrik L'Abée-Lund klarte ikke helt å følge opp den sterke innsatsen på hjemmebane i Holmenkollen sist helg, men gikk inn til 12.-plass. Dermed klatret han 13 plasser til tross for tre strafferunder underveis.

Tungt for Bjørndalen

Lars Helge Birkeland ble fjerde beste norske løper. Birkenes-gutten er kjent som en meget stødig skytter og sløste heller ikke med ammunisjonen lørdag. Fire fulle hus ga 13.-plass til slutt.

Erlend Bjøntegaard endte tre plasser lenger ned på resultatlista.

Ole Einar Bjørndalen gikk i mål til 32.-plass i det som kan ha vært skiskytterkongens aller siste verdenscuprenn. Veteranen var slått med drøyt fire minutter av Fourcade etter å ha skutt på seg to strafferunder underveis.

Verdenscupavslutningen i Tjumen rundes av med fellesstart søndag.

Les også:   Kamara hjem for å få behandling

Populært