Meny

Sjakk: Karjakin melder seg for alvor på i VM-kvalifiseringen

Sergej Karjakin har ikke gitt opp drømmen om å få møte Magnus Carlsen i en ny VM-kamp i sjakk. Russeren ligger på tredjeplass i kvalifiseringen i Berlin. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sergej Karjakin kom skjevt i gang i VM-kvalifiseringen i sjakk, men har hevet seg markant og holder liv i drømmen om en ny VM-kamp mot Magnus Carlsen.

Russeren sto med to tap etter fire runder i kandidatturneringen i Berlin. Da lå han helt sist på en åttendeplass med kun ett poeng.

Siden har Karjakin skjerpet seg og gjort et solid jafs i sammendraget. Fredag slo han Levon Aronian med svarte brikker. Dermed er han nå på tredjeplass og har kun ett poeng opp til ledende Fabiano Caruana.

Aronian var sett på som en av favorittene til å sikre seg VM-spill mot Carlsen i London i november, men armeneren har falt helt gjennom i den tyske hovedstaden. Han er klart sist med kun 3,5 poeng etter elleve partier.

Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan er nummer to sammenlagt. Han er et halvt poeng bak Caruana.

Karjakin tapte i 2016 VM-duellen med Carlsen etter omspill.

Kandidatturneringen i Berlin består av åtte spillere, som møter hverandre to ganger fram til 27. mars. Vinneren får møte verdensmester Carlsen om snaut åtte måneder.

(©NTB)

Populært