Totalt 42 russiske utøvere anker OL-utestengelser, CAS vil avgjøre sakene før februar

Alexander Legkov og de andre russerne som har anket til CAS skal få sakene sine opp i slutten av januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Alexander Legkov og de andre russerne som har anket til CAS skal få sakene sine opp i slutten av januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idrettens Voldgiftsrett (CAS) bekrefter at den har mottatt 20 nye anker fra russiske utøvere som er utestengt fra OL. Totalt har 42 anket før Pyeongchang-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

CAS skriver i en pressemelding tirsdag at alle sakene vil bli gjennomgått sammen i uken som starter 22. januar, og det er ventet at avgjørelsene vil komme 31. januar eller tett opptil den datoen.

Det er ni dager før åpningsseremonien under vinter-OL i Pyeongchang, og tre dager etter at Den internasjonale olympiske komités (IOC) påmeldingsfrist er ute, for alle andre enn dem i spesielle omstendigheter.

IOC-styret kom med sin avgjørelse i saken rundt det statsstøttede russiske dopingprogrammet i starten av desember i fjor. IOC-styret besluttet at Russland som nasjon utestenges fra OL i Pyeongchang. 43 russiske utøvere og noen ledere har blitt utestengt fra OL på livstid, og har fått resultatene sine strøket.

Les også: Russland vil forsvare dopingtatte utøvere i retten

Legkov blant ankene

IOC åpnet samtidig for at gitte utøvere kan delta i lekene under nøytralt flagg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsstjernen Alexsander Legkov er blant dem som skal få saken sin behandlet i CAS i januar. Ifølge den russiske landslagstreneren Markus Cramer er det viktigere for Legkov å få beholde gullet fra Sotsji-OL enn at han får stille i OL i Pyeongchang.

– For Legkov er det viktigst at han får beholde gullmedaljen fra Sotsji. Det er viktigere enn en eventuell deltakelse i Pyeongchang, sa russernes trener Markus Cramer da NTB og andre norske medier snakket med ham under Tour de Ski-etappene ble avsluttet i Lenzerheide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Russland håper på flere enn 200 OL-deltakere

Mutko anket også

– I mellomtiden legger han ned masse trening. Det er lenge siden jeg har sett ham så sterk som han var i høst. Alle de utestengte utøverne er i trening, men det er ikke lett å holde motivasjonen oppe i en situasjon som dette, la han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere tirsdag offentliggjorde CAS at også Russlands visestatsminister Vitalij Mutko anker til domstolen etter å ha blitt utestengt fra alle framtidige OL.

Vitalij Mutko var russisk idrettsminister under Sotsji-OL og dermed den øverste ansvarlige for det IOC mener var et dopingprogram organisert og finansiert på myndighetsnivå.