Meny

Østberg kalte stavbrekket skjebnesvangert

Et stavbrekk gjorde Ingvild Flugstad Østberg bekymret etter den 3. etappen av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var det sjansen til sammenlagtseieren som glapp da Ingvild Flugstad Østberg (26) brakk staven under den 3. etappen av Tour de Ski tirsdag?

Sannsynligvis ikke, siden det fortsatt er fire etapper igjen, men faktum er i hvert fall at muligheten til å holde følge med teten inn forsvant.

Østberg kom 19,2 sekunder bak på 13.-plass, og sammenlagtledelsen forsvant. Nå er Østberg 12,4 sekunder bak tirsdagens vinner, Sveriges Stina Nilsson. Heidi Weng er 8,4 sekunder foran Østberg.

– Jeg skulle gå ut til venstre for å gå på litt, og så skjedde det motsatte. Jeg krasjet inn ei anna ei, eller hun krasjet inn i meg. Det skjedde nederst i den siste bakken, og det tok tid før jeg fikk en ny stav. Det ble for mye kaving inn mot mål, sa 26-åringen fra Gjøvik.

Østberg prøvde å skjule hvor skuffet hun egentlig var, men lyktes ikke helt. Stavbrekk er aldri gunstig i langrenn, og slett ikke i en tour der hvert sekund teller.

– Det skjedde på verst tenkelige tidspunkt. Det skjer aldri at jeg brekker en stav, og det er typisk at det skal skje nå. Dette var ganske kjedelig. Uten uhellet kunne dette blitt ganske bra.

Østberg vet akkurat hva det handler om framover. Hun har tradisjonelt ikke vært den skarpeste opp den siste bakken og vet at hun trenger de sekundene hun kan få.

– Nå må jeg bare jage. Skal jeg ha en reell sjanse mot slutten, må jeg lede ganske mye. Dette er noe som absolutt ikke skal skje i en tour. Her røk ikke bare en topplassering. I tourer handler det om ikke å ha slike uhell som jeg hadde i dag. Det gjelder ikke å drite seg ut. Sånn sett er dette skjebnesvangert og håpløst siden det er en tour. Men jeg får ikke gjort noe med det. Jeg må bare forsøke å se offensivt fram mot de neste løpene, selv om det er ganske kjedelig, sa Østberg.

Populært