RBK løftet seg etter marerittstart

Ole Selnæs i aksjon i torsdagens 2-2-kamp mot Saint-Étienne i europaligaen.
Ole Selnæs i aksjon i torsdagens 2-2-kamp mot Saint-Étienne i europaligaen. Foto: Robert Pratta / Reuters

Rosenborg hadde seieren i lomma, men fire minutter før full tid fikk Saint-Étienne straffesparket som ga dem 2-2 i europaligaens gruppespill torsdag kveld.

Nolan Roux hamret ballen utakbart i nettaket. Dommeren pekte på 11-meteren etter at islendingen Holmar Eyolfsson hadde dyttet Robert Beric i ryggen.

2-2 var kanskje greit etter spill og sjanser, men likevel litt surt ettersom Rosenborg gikk opp i 2-1 bare åtte minutter tidligere.

Høyreback Jonas Svensson dukket opp og sørget for ledermålet. Med to spillere mot seg fikk sterke Alexander Søderlund ballen ned til Svensson etter et frispark, og Svensson fikk kranglet ballen over mållinjen.

2-1-scoringen kom ikke ut av det blå. Rosenborg var effektive i Frankrike, og Svenssons mål 11 minutter før full tid gjorde at Rosenborg fulgte opp Moldes 3-1-seier over Fenerbahçe tidligere på kvelden på brukbart vis. Totalt sett ble det en flott kveld for norsk klubbfotball.

Tobias Mikkelsen hadde en god mulighet til å bli tomålsscorer bare minutter etter Svenssons scoring, men kontringsmuligheten endte med et skudd like utenfor for dansken.

Trøblete

Det så ikke lett ut for Rosenborg etter åpningsminuttene, men de slo raskt tilbake etter at Saint-Étienne tok ledelsen allerede etter 3.13 minutters spill. De hvite fra Trondheim ble regelrett utspilt da vertene tok ledelsen.

En flott pasning til Nolan Roux på høyrekanten ble spilt forbi en utspilt Fredrik Midtsjø på backen, og innlegget fra Roux ble fint ekspedert i mål av den slovenske landslagsspissen Robert Beric.

Midtbanemannen Midtsjø fikk tidvis kjørt seg på venstrebacken i første omgang. Nordtrønderen måtte spille der fordi Johan Lædre Bjørdal ble lyskeskadd under trening onsdag. Dermed måtte Jørgen Skjelvik flyttes inn på midtstopperplass. Og siden Mikael Dorsin også er ute etter å ha blitt operert for idrettsbrokk, ble det Midtsjø på venstrebacken.

Mikkelsens fjerde

Heldigvis for trønderne tok det ikke lang tid før de utlignet. Mike Jensen fant sin danske landsmann Tobias Mikkelsen i bakrom, og Mikkelsen scoret igjen på bortebane i Europa. Da var det spilt 16 minutter på Stade Geoffrey-Guichard.

Samme Mikkelsen scoret ikke mindre enn tre ganger på utebane i kvalifiseringen til gruppespillet.

Rosenborg var svært nær utligning før dette også. Alexander Søderlund fikk et innlegg fra Pål André Helland i mål, men målet ble annullert for hårfin offside. TV-bildene viste at dommeren nok gjorde det riktige.

Nær

Rosenborg var hele tiden med i kampen, og de var aldri i nærheten av å bli utspilt. Det var fortjent at de fikk det seg i hvert fall ett poeng. Blant annet kunne Anders Konradsen ha gitt Rosenborg ledelsen på stillingen 1-1 i det 66. minutt da han kom alene med keeper, men nordlendingen ble litt for stresset i avslutningsøyeblikket og skuddet gikk utenfor med yttersiden av høyrefoten.

Saint-Étienne var med i europaligaen også sist sesong. Da spilte de fem uavgjorte kamper, og den sjette endte med tap.