Johaug må bruke skinne i tre-fire uker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug slapp unna operasjon, men må irritert erkjenne at joggeskoene blir hennes beste venner de neste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kjipeste er at jeg ikke får trent overkroppsstyrke og at jeg ikke klarer å gå klassisk og skøyting på rulleski med to staver, sa 27-åringen da hun møtte pressen utenfor Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo mandag formiddag.

Johaug prøvde så godt hun kunne å framstå positivt, men det framsto også at hun slett ikke likte situasjonen hun er kommet opp i.

Toppidrettsutøvere liker ikke når de ikke får trent som de skal.

Og det får definitivt ikke jenta fra Dalsbygda akkurat nå etter det som skjedde i Livigno sist torsdag. Da pådro hun seg sitt andre brudd på to måneder.

Uflaks

Det siste bruddet kom under en joggetur, og hun dro rett hjem til Norge for undersøkelser. Fredag fikk hun satt på en skinne på venstre hånd mellom den tredje og fjerde fingeren.

– Det går bra. Det er ikke en optimal situasjon, men gjort er gjort. Det blir skinne i tre til fire uker til, sa Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun fortalte også om da uhellet var ute. 27-åringen forklarte at hun fikk alt trykk på den ene hånden da hun falt på joggetur. Den andre hånden, hvor hun pådro seg et brudd tidligere i sommer som nå er grodd og fungerer 100 prosent igjen, beskyttet hun så godt hun kunne.

– Jeg kjente der og da at det var brudd. Egil (Kristiansen) prøvde å være positiv, men jeg skjønte fort at dette ikke var en forstuing, sa Johaug.

Hun erkjente også at den siste skaden var tyngre å fordøye enn den første.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig irriterende. Etter den første skaden klarte jeg å snu det fort, men nå trengte jeg noen ekstra dager.

Sterkere

Johaug håper at skadene på sikt kan gjøre henne sterkere. Hun tror ikke dette vil være ødeleggende for sesongen.

– Jeg har ikke hatt noen store skader, sykdom eller lengre avbrekk så langt i karrieren, så tre uker med dette skal jeg klare. Det kunne vært verre. Det kunne vært sykdom, kyssesyke eller mykoplasma, og da kunne jeg ikke trent en gang. Dette gror, smilte hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De neste tre ukene blir det ingen rulleskitrening med to staver på henne.

– Jeg skulle gjerne satt bort joggeskoene, men de blir nok vennene mine framover. Det er ikke optimalt, men jeg må gjøre det beste ut av de mulighetene jeg har. Jeg har to føtter som er hele, og det blir mye løping. Jeg prøvde meg på rulleskimølla med en stav i dag. Jeg gikk en liten time, og det gikk fint. Men med to staver blir det nok ikke på over tre uker, sa hun.

Senere mandag ventet det oppfølging med landslagets fysioterapeut Torger Hansen. Hun skulle også ta nye røntgenbilder av hånden for å dobbeltsjekke progresjonen.

– Det skal jeg gjøre fredag også. Jeg får tett oppfølging. Jeg skal konsentrere meg om jobben som skal gjøres, og jeg skal ikke tenke på noen andre enn meg selv og gjøre det beste ut av de mulighetene jeg har, sa Johaug.

Se hele pressekonferansen med Therese Johaug her: