Henrik Carlsen: – Magnus må finne balansen

Magnus Carlsens far Henrik Carlsen er på Scandic hotell på Forus.
Magnus Carlsens far Henrik Carlsen er på Scandic hotell på Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, har vært svært avslappet og gladlynt de første dagene av toppturneringen Norway Chess. Spørsmålet faren stiller er om det er en vinneroppskrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag var Carlsen imidlertid grinete etter at han gjorde en kjempetabbe mot Veselin Topalov. Nordmannen kunne ikke de nyinnførte tidsreglene. Han gikk tom for minutter og tapte.

Les også: Magnus Carlsen har kjøpt enebolig i Holmenkollen

– Sinnsstemning er viktig for å gjøre det bra, men nøyaktig hva som er riktig for den enkelte spiller og i den enkelte situasjon varierer, sier Henrik Carlsen til NTB.

Han lister opp momenter:

– Om det er hjemmebane, om du har reist langt, om du har gjort det godt eller mindre godt i turneringene før, disse tingene spiller en rolle. Hva som er riktig for Magnus tror jeg kanskje han ikke vet selv helt ennå. Jeg tror han prøver seg fram litt nå, og han er nok også spent på resultatene.

Les også: Magnus Carlsen vil dele sin sjakkglede med folket

– Det gjelder å finne den rette balansen. I siste turneringen, i Aserbajdsjan, ville Magnus gjerne vinne samtidig som han klarte å bevare roen i hele turneringen. Han var i godt humør, ikke for høyt tenningsnivå. Resultatene kom, så han hadde ordentlig flyt, om enn kanskje med litt hjelp av motstanderne i et par tilfeller, sier pappa Henrik, som mener sønnen har tatt med seg godfølelsen til Stavanger.

– Der så det ut til at han hadde bevart det joviale humøret, så får vi se da, om det er nettopp det som skal til for å skape resultater her på hjemmebane, sier Henrik Carlsen.