Bjørgen skal ta avgjørelsen i april

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen reiser hjem fra VM med tre medaljer, to av dem av edleste valør. I april bestemmer hun seg for om hun avslutter sin karriere eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter VM-tremila, der Marit Bjørgen (34) tok sølvmedaljen bak suveren Therese Johaug (26), måtte hun igjen svare på hva hun har tenkt å gjøre med skikarrieren sin etter inneværende sesong.

– Det har vært en veldig god sesong. Jeg vant Tour de Ski, jeg har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt og jeg klarte målet mitt om ett individuelt gull i tillegg til å vinne stafetten i VM. Jeg skal sette meg ned i april og tenke ut hva jeg gjør videre, sier Marit Bjørgen.

Les også: Johaug ble VM-dronning og vant suverent

Kontrakter til 2018

Neste sesong er det et mesterskapsfritt år, noe som ofte betyr at veteraner velger å legge skiene på hylla. Det er ofte tungt å gå på et nytt stort mål som strekker seg to-tre år frem i tid. Likevel virker Bjørgen fortsatt motivert til å gå på flere sesonger.

– Jeg har skrevet kontrakter frem mot OL i 2018, så det er absolutt mulig å fortsette. Men jeg vet helt ærlig ikke hva jeg kommer til å gjøre nå. Jeg må diskutere litt med meg selv, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

34-åringen, som blir 35 i mars, er den absolutte skidronningen med 14 VM-gull, seks OL-gull og 72 individuelle verdenscupseirer.

Se også: Weng om Johaug: – Nesten irriterende at hun skal gå så jæskli fort

Viktig brikke i laget

Hun måtte gi fra seg tittelen som VM-dronning til Johaug, som reiser hjem med tre gullmedaljer.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få henne med videre. Den dagen hun slutter forsvinner det en utrolig stor brikke i laget. Det kommer til å bli rart for oss som er igjen. Nei, jeg vil ikke tenke på det engang, svarer Therese Johaug på spørsmål om hun tror Bjørgen vil gi seg som langrennsløper etter sesongen.

– Men det viktigste for meg er at hun tar en avgjørelse som hun er hundre prosent fornøyd med selv. Man må ofre veldig mye for å være med på det her og ha den indre gløden for å kunne prestere på topp i lang tid, sier VM-dronning Johaug.