– Har tro på at maskin-følelsen vil komme tilbake

IKKE I TOPPFORM: Petter Northug har hatt det tøft så langt i sesongen. Foto: NTB Scanpix
IKKE I TOPPFORM: Petter Northug har hatt det tøft så langt i sesongen. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northugs trener avslører hvorfor skistjernen har slitt i sesonginnledningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske langrennsløperne har dominert verdenscupen så langt i langrennssesongen. Men for Petter Northug har ikke resultatene stått til forventningene.

Trener Stig Rune Kveen forklarer nå hvorfor han tror Northug har hatt det tungt i de første verdenscuphelgene i Finland, Norge og Sveits.

– Sykdommen han fikk under høydeoppholdet i Val Senales satt i mer enn vi trodde. Han var ikke i toppslag da konkurransene startet. Det resulterte i at han måtte ha lengre tid for å restituere seg de første helgene. Nå begynner kroppen å fungere mellom verdenscuphelgene og kurven peker oppover, sier Kveen til Adresseavisen.

Gikk ut over formen

Sykdommen Kveen snakker om er forkjølelsen Northug pådro seg under et høydeopphold i italienske Val Senales i slutten av oktober. Her snak han ha gått glipp av over en uke med trening.

– Det ble litt flere dager uten trening enn det vi har gitt uttrykk for tidligere. Vi ser at det resulterte i at formen ble litt dårligere, sier Kveen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet to måneder unna

Han forteller at Northug ikke lenger kjenner noen ettervirkning av sykdommen.

– Nei, men han følte seg mer som en maskin før sykdommen. Det gjør han ikke nå. Vi har tro på at maskin-følelsen vil komme tilbake. Vi føler at han henger bra med, selv om det ikke går på skinner.

VM i Falun er to måneder unna. 19. februar går startskuddet med den klassiske sprinten.

– Hovedmålet for oss er det som skjer i Falun. Han ligger veldig godt an og det han gjør nå ligner veldig på det som har vært hans oppskrift i tidligere sesonger med suksess. Mentalt er han nok der at han ser på de konkurransene som har vært som hardøkter. Han har en intensjon om å gå styggfort senere i vinter, sier treneren.