Meny

Brækhus tror på norsk VM-kamp i mars/april

Bokseren Cecilia Brækhus ankommer til et pressemøte onsdag i Oslo på krykker etter at hun pådro seg brudd i foten i VM-kampen mot Jennifer Retzke. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix ta12c68e: Cecilia Brækhus ser for seg sin neste kamp om tre-fire måneder. Da håper å kunne bokse på hjemmebane i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus kombinerer juleferie med rehabilitering av bruddskaden. Hun ser også for seg neste VM-kamp om tre-fire måneder.

– Det blir en nervepirrende uke som kommer nå, når Stortinget skal behandle forslaget om å oppheve loven som forbyr proffboksing. Jeg ser for meg min neste kamp om tre til fire måneder, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper den kampen kommer til å gå i Norge, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun kom hjem på juleferie onsdag og benyttet anledningen til å ta en prat med norsk presse. Det skjedde dagen etter at familie- og kulturkomiteen på Stortinget la fram en positiv innstilling i saken om å tillate proffboksing i Norge.

Flertallet i komiteen, bestående av medlemmene fra Høyre og Fremskrittspartiet, vil oppheve forbudet, men før saken er endelig avgjort må den behandles i Stortinget. Det skjer tirsdag i neste uke. Dersom Venstre står ved lovnadene partiet har gitt, kommer proffboksing igjen til å bli tillatt i Norge, for første gang siden 1981.

Les også: Brækhus banket Retzke tross fotskade

Ferie

Cecilia Brækhus skadet seg i tredje runde i VM-kampen mot Jennifer Retzke for halvannen uke siden. Hun tråkket over, og det ble etter hvert konstatert tre små brudd i foten.

– Legen min i Berlin synes denne skaden var veldig rar. Han kunne ikke forstå hvordan den var oppstått, og hadde aldri sett noe tilsvarende, forteller Brækhus.

Hun sier også til NTB at når hun først skulle pådra seg en skade, kunne ikke timingen vært bedre.

– Jeg hadde uansett sett for meg en liten ferie nå. Jeg er sliten etter fire knallharde kamper i år. Jeg vil si jeg er godsliten, men trenger litt tid til å få igjen lysten til å trene og bokse. Derfor skal det bli godt med en ekstra lang juleferie hjemme i Bergen nå, sier den norske verdensmesteren.

– I stedet for å hoppe rundt på krykker, skulle jeg gjerne trent lett og gått på puter, men som sagt, timingen med denne skaden er ikke så ille.

Les også: Raser mot kanalen etter Brækhus-kampen

Venter med champagnen

Hun er glad for familie- og kulturkomiteens innstilling i saken om proffboksing.

– Det var veldig positivt. Det er utrolig å være så nær som jeg føler vi er nå, sier en smilende Brækhus.

– Men jeg venter med å sprette champagnen, for saken er ikke ferdig behandlet. Den skal opp i Stortinget, og det skal stemmes over forslaget.

Hun sier at mange har jobbet knallhardt for at hun skal få mulighet til å bokse på hjemmebane.

– Går dette lovforslaget gjennom, blir det en drøm som går i oppfyllelse. Å få bokse på hjemmebane blir stort, sier hun til NTB.

– Uansett hva utfallet blir av behandlingen i Stortinget, er det ingen som kunne ha gjort mer for å få en positiv avgjørelse. Venner fra idretten, bokseforbundet, interesserte politikere og folk i støtteapparatet mitt skal ha stor takk for den jobben som er gjort. Jeg er stolt av det de har fått til. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus